„Не искам Франция да взриви“: Пол Погба за полицейското насилие и правосъдието

...
Халфът на Ювентус и Франция Пол Погба се обяви против
Коментари Харесай

Халфът на Ювентус и Франция Пол Погба се обяви против полицейското насилие и призова за справедливост за семейството на убития 17-годишен Нахел Мерзук в ексклузивно интервю за Al Jazeera.

Полицай застреля тийнейджъра по време на спиране на движение в предградията на Париж на 27 юни. Убийството предизвика безредици и граждански вълнения в цяла Франция през лятото.

„Не искам Франция да се взриви. Не искам да виждам как всички хора чупят колите на съседите, магазините и подобни неща, защото това не помага. Но това, което би помогнало, е справедливостта“, каза Погба пред Иман Амрани на Al Jazeera.

„Не мисля, че ви е позволено да стреляте по някой, който не е въоръжен, да го застреляте в сърцето, защото няма шофьорска книжка и защото е потеглил. … И полицаят просто спря да работи в полицейския участък, от който е и това е? Това не е правилно“, каза той.

„Отговорните хора трябва да помогнат и на тази бедна майка, която сега е сама.“

В интервю за Generation Sport на Al Jazeera победителят от Световната купа също така обсъди израстването си в парижките предградия, държането му под прицела при опит за изнудване, психичното здраве, натиска да бъдеш елитен спортист, расизма и вярата.< /p>

„Футболът е много красив, но е жесток. Хората могат да те забравят. Можеш да направиш нещо велико – на следващия ден си никой“, каза той.

Погба започна професионалната си кариера в Манчестър Юнайтед, преди да изгрее до славата с Ювентус. Той изигра ключова роля в отбор, който спечели четири титли на Италия и спечели номинация за Златната топка. Трансферът му обратно в Манчестър през 2016 г. го направи най-скъпият играч в света по онова време, а две години по-късно той отбеляза гол на финала на Световното първенство за Франция.

Погба вече е в окончателен момент от кариерата си, след като беше измъчван от контузии, след като се върна в Торино миналия сезон за втория си период в Ювентус. Той е изправен пред злоупотреби и критики от някои в медиите за всичко - от външния му вид до заплатата му. През този сезон в Ювентус той иска да докаже, че хората грешат.

„Искам да ги накарам да изядат думите си. … Искам да им покажа, че не съм слаб. Те могат да говорят лошо за мен. Никога няма да се откажа“, каза той.

По време на неговия период на отсъствие през 2022 г. банда се опита да изнуди Погба за милиони в спор, за който се твърди, че са замесени член на семейството му и стари приятели. Френски прокурор започна разследване. Погба каза на Generation Sport как понякога му се иска да не е богат.

„Парите променят хората. … Може да разбие семейство. Това може да създаде война“, каза той. „Понякога просто си мислех: „Не искам повече да имам пари. Просто не искам да играя повече. Просто искам да бъда с нормални хора, за да ме обичат заради мен – не заради славата, не заради парите.’ Понякога е трудно.”

Generation Sport с Пол Погба, представен от Иман Амрани, ще бъде излъчен в неделя, 10 септември, по Al Jazeera English.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР