Хакери са атакували сайта на ЦИК. За около час той

...
Хакери са атакували сайта на ЦИК. За около час той
Коментари Харесай

Хакери ударили ЦИК

Хакери са атакували уеб страницата на ЦИК. За към час той е бил недосегаем в петък късно вечерта, защото е бил генерирал голям трафик към него. Опитът да бъде хакнат обаче е бил несполучлив, оповестява " Телеграф “, базирайки се на източници от Централната изборна комисия.

Председателката Камелия Нейкова пък съобщи, че не е била осведомена за този случай. Преди няколко дни в следствие на медията от ГДБОП обявиха, че има най-малко 50 опита за нелегално навлизане в уеб сайтове на разнообразни държавни институции, като за 90% от тях чиновниците даже не разбирали, защото не се стига до хакване на данни.
Опит
Киберпрестъпниците атакували уеб страницата на ЦИК късно вечерта в петък. На понятен език това значи, че са имитирали по какъв начин хиляди хора желаят в един и същи миг да влязат в платформата, а тя не устоя на напора и блокира. По този метод сработват и системите за сигурност и до приключване на каквито и да било данни не се е стигнало в тази ситуация. „ Не съм осведомена за това. В петък бяхме на работа с сътрудниците и не сме забелязали уеб сайтът да не е работил. Него го поддържа „ Информационно обслужване “, изясни пред „ Телеграф “ Камелия Нейкова.
Контра
Потърсени за коментар през вчерашния ден, от „ Информацио обслужване “ АД изрично отхвърлиха да потвърдят или отрекат информацията, защото с изключение на всичко друго била и по сензитивна тематика. Насочиха екипа ни да търси отговор на въпроса в днешния ден и човек, който е оторизиран да дава изказвания на база тъкмо този уебсайт - на ЦИК.
Експерти по киберсигурност описаха, че в съвсем всички случаи офанзивите се правят или с цел да бъдат добити персонални данни, за които след това се желаят пари, или с цел да се придобие някаква секретна информация, или пък с цел да се похвалят, че могат да разбият уеб страницата на дадена институция. Най-характерно за платформите на институциите у нас било да са атакувани от млади киберспецове, които се доказвали в сферата, а след това се хвалели в хакерски конгреси.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР