Хакери, разпространяващи рансъмуера Lockbit твърдят, че са компрометирали мрежата на

...
Хакери, разпространяващи рансъмуера Lockbit твърдят, че са компрометирали мрежата на
Коментари Харесай

LockBit заплашват да публикуват откраднати конфиденциални данни от SpaceX

Хакери, разпространяващи рансъмуера Lockbit настояват, че са компрометирали мрежата на сътрудник на SpaceX и откраднали 3000 схеми, създадени от инженерите на Илън Мъск. Те заплашват да продадат откраднатата от тях информация, в случай че не им бъде заплатен откуп до 20-ти този месец, предават The Register. В допълнение оставят обръщение персонално към Мъск:

„ Илън Мъск, ще ти помогнем да си продадеш рисунките си на други производители – строй кораба по-бързо и отлитай “, пишат хакерите. Засега не е известно какво са откраднали те и дали изобщо е сензитивна информация или не. Няма информация по размера на претенции откуп. Не са редки случаите, в които хакери се хвалят за кражба на гигабайта данни от някоя компания, а след това се оказва, че тя не е толкоз скъпа за нея. За това припомня и Джесика Хардкасъл от The Register.

„ Нито SpaceX, нито Maximum Industries, дадоха отговор на позвъняванията и електронните писма на The Register по отношение на хипотетичния пробив в сигурността. Твърденията, направени във връзка с SpaceX идват на фона на няколко други сходни, направени от разпространяващи Lockbit – които не могат да бъдат считани за най-честните във връзка с това какво, в случай че изобщо нещо, са откраднали “, написа тя.

Lockbit е рансъмуера опасност, която създателите ѝ оферират по RaaS (ransomware-as-aservice) скица. Създателите на програмата, отдават самата стратегия, панела за ръководство и друга помощ за % от откупа, който вероятно жертвата ще заплати. Това дава на основателите на зловредната програмата огромна степен на анонимност, невисок риск и чиста облага.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР