Хакери, работещи за западни разузнавателни агенции, са проникнали в руската

...
Хакери, работещи за западни разузнавателни агенции, са проникнали в руската
Коментари Харесай

Хакери от западно разузнаване са следили акаунти в Yandex

Хакери, работещи за западни разследващи организации, са проникнали в съветската търсачка Yandex в края на 2018 година В опит да шпионират потребителски сметки, те са употребявали злонамерния програмен продукт Regin, заяви Ройтерс.

Говорителят на Yandex Иля Грабовски призна за офанзивата, само че отхвърли да даде спомагателни детайлности. "Тази офанзива беше открита на доста ранен стадий от екипа по сигурността на Yandex. Тя беше изцяло обезвредена, преди да нанесена вреда, " означи Грабовски пред Ройтерс. От компанията поясиха, че отговорът на техния екип за сигурност подсигурява, че никакви потребителски данни не са компрометирани от хакерската офанзива.

Търсачката Yandex, известна като "руския Гугъл " има над 108 милиона консуматори месечно в Русия. Според източниците съобщили за пробива, хакерите са търсили техническа информация, която разкрива по какъв начин Yandex удостоверява потребителските сметки, а не са целели разрушение или кражба на интелектуална благосъстоятелност. С тези данни хакерът би могъл да се показа за консуматор на Yandex и да получи достъп до персоналните известия на потребителя.

Софтуерът Regin се употребява от Алианса за шерване на разследващи данни Five Eyes, който сплотява Съединени американски щати, Англия, Австралия, Нова Зеландия и Канада. Службите за разузнаване в тези страни все още отхвърлят коментар по тематиката. Злонамереният програмен продукт Regin беше разпознат като инструмент на Five Eyes през 2014 година след разкритията на някогашния чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати Едуард Сноудън. Доклад на The Intercept, направен в партньорство с холандски и белгийски вестник, свързва по-ранна версия на Regin с хакването на белгийския телеком Belgacom през 2013 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР