Ха, не били знаели! Че кой друг да знае, ако

...
Ха, не били знаели! Че кой друг да знае, ако
Коментари Харесай

Само във Фрог: Жаждата за кръв и за пари изпраща на ринга необучени бедни момчета

„ Ха, не били знаели! Че кой различен да знае, в случай че не те, треньори, мениджъри и други разбойници, дето за пари са подготвени и децата си да продадат.
Виж какво, от години се вършат черни мачове, черни шампионати и момчета от ромски генезис или небогати българчета излизат на кръга с непознати паспорти и непознати имена. В цяла Европа от много време има сходна процедура и дано да не се вършат на ущипани, че „ за първи път се било случвало “.

Жалко за този юноша, че си отиде млад и зелен! Дано най-малко в този момент се раздвижат прокурори и следователи и да стигнат до някои от участниците в кървавия бизнес, който не се разграничава изключително от кучешките боеве, уреждани от бандити от различен отрасъл.

В такива шампионати или „ церемония вечери “ постоянно са играели и са се правели черни пари. Истината е, че от времето на Римската империя, а и преди този момент, у тълпата постоянно е господствал животинският инстинкт да се опива от мириса на кръв.

Защо мислиш, че толкоз хора дават луди пари, вървят на боксови мачове и залагат в публично или черно боксово тото? Само поради противоречивата хубост на боксовата игра ли? Малцина харесват техничния, „ балетен “ бокс, в който състезателите танцуват като пеперуди, пазят себе си и съперника и най-после става победител по-техничният боксьор?

Още от времената на Дивия Запад тълпи от груби мъже придвижват жаждата си за кръв върху кръга и крещят към боксьорите: „ Убий го! “, „ Извади му окото! “, „ Спукай му далака бе, глупак! “. Такива хора заплащат за бокс и против парите си желаят да видят принуждение, кръв и гняв в примитивен тип.

Към такава аудитория е насочена, действа, възпроизвежда се и печели боксовата промишленост. На скъпите интернационалните шампионати жестокостта е притъпена и скрита зад паравана на спортните добродетели и множеството правила, въведени от Олимпийския комитет и от международните боксови федерации.

Но на по-ниско ниво като у нас нещата лъсват с цялата си грозна, озъбена хубост. Редовно млади, неподготвени боксьори излизат на кръга под непозната идентичност, играят без задоволителна подготовка и здравно наблюдаване, губят мача и се отхвърлят от кървавия бизнес или след неистови старания припечелват някой лев. За сметка на здравето и на живота си.

Младежи като починалия в Албания боксьор са удовлетворени, в случай че за изядения пердах вземат 300-350 евро. Плюс разноските за хотел и храна. Ще се върнат у дома с някой подарък за дамата и за циганетата, ще гръмнат една разпивка в махалата и след седмица отново ще обикалят познатите „ топ-мениджъри “ за някой нов шампионат.

Даже същински, готови боксьори, търсят шампионати в чужбина и се хвърлят против непознати противници за жалки суми от 3 000 $. Три хиляди може да ти се костват доста пари, само че след десетилетни тренировки, режими, специфична храна, позволени препарати за повишаване или снемане на тегло, за възстановяане, за форсиране на организма и защо ли не, са жалки подаяния.

Ако победи, подобен боксьор може да получи още 3 000 $. Ако загуби, остава единствено с трите хиляди за присъединяване. На фона на предварителните разноски сходна „ облага “ наподобява като насмешка. Защото лъвския къс го взимат шефовете на шампионата, мениджърите, подкупните съдии, босовете на черното (или легално) тото и други пирании.

Така че дано да не се вършат на Честната Калутка разните мушмороци, самоназначили се за терньори, „ деятели “, ченове на федерации и прочие асоциации. Смъртта нна момчето би трябвало да тежи на съвестта им. Ако я имат. Без комфортното им безмълвие и примижаване пред „ недъзите на българския бокс “ ще продължат да гинат на вятъра още млади българчета. “

Бивш играч по карате и кик-бокс, поискал да остане неизвестен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР