Гюленистите не са терористи, а български граждани вече пострадаха заради

...
Гюленистите не са терористи, а български граждани вече пострадаха заради
Коментари Харесай

Бившият генерален консул в Одрин: Настъпихме една гюленистка мина

Гюленистите не са терористи, а български жители към този момент пострадаха поради сходни обстановки. Ние настъпихме една гюленистка мина.

Това разяснява в студиото на „ Здравей, България “ по Нова телевизия някогашният общоприет консул в Одрин Георги Димов.

Изказването му е мотив тримата арестувани в Турция българи поради връзки със считания от южната ни съседка подстрекател на пуча от лятото на 2016 година просветител Фетуллах Гюлен.

Според Димов тъкмо тук е несъгласието. А има два детайла в това обвиняване – незаконен трафик на хора или връзки с Гюлен.

„ Ние настъпихме една гюленистка мина. Има наши жители, които ще бъдат съдени “, съобщи Димов.

Що се отнася до нашите благоприятни условия като страна, те не са естествени, имайки поради обстановката и изключителното състояние.

По думите му основна задача е отбрана правата, ползите и сигурността на български жители - изключително на изпаднали в неволя.

Сега освен това изключително състояние задържаните нямат достъп до близки и родственици, изцяло изолирани са. Димов добави, че те са смачкани в пандиза.

Нямат юрист, а ние не можем да им осигурим юрист и те нямат отбрана, посочи някогашният общоприет консул в Одрин.

„ Има обвиняване за незаконен трафик на хора, само че това е доста по-малко от обвиняването, което ще бъде повдигнато, че в действителност те подкрепят гюленисти, което е доста неприятен вид “, добави Димов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР