Гупите са сред най-разпространените декоративни рибки. Те са перфектните домашни

...
Гупите са сред най-разпространените декоративни рибки. Те са перфектните домашни
Коментари Харесай

Чести грешки при отглеждане на гупи

Гупите са измежду най-разпространените декоративни рибки. Те са съвършените домашни любимци за начинаещи акваристи, защото нямат прекомерно огромни условия.

Защо да изберете гупички за домакински любим?

- Те са миролюбиви аквариумни рибки. Могат да съжителстват с молинезии, заплати, хелери, черни молинезии, неонови рибки, данио, анализа и други

- Хапват съвсем всичко;

- Срещат се в разнообразни цветове и са доста атрактивни;

- Цената им е ниска в зоомагазините, а има огромен късмет някой да ви ги подари гратис, защото се развъждат елементарно и бързо пълнят аквариума.

Въпреки че тези красиви водни жители се отглеждат елементарно, всеки некомпетентен акварист може да допусне неточности в развъждането на гупи. Ето и някои от тях:

Неправилен асортимент на рибките в аквариума

Както към този момент споменахме, гупите са миролюбиви създания, които биха имали проблем с нападателни рибки. Ето за какво не е целесъобразно да събирате в един аквариум гупи с цихлиди, златни рибки, бети и други сходни.

 Не събирайте златна рибка с гупи Снимка: imsogabriel/pixabay.com

Прехранване на гупите

Гупите обичат да похапват, само че в случай че ги прехранвате, това ще се отрази зле на качеството на водата в аквариума, тъй като тя ще се цапа бързо и доста. Самите рибки също ще стартират да боледуват. Най-добре е да давате на рибките по 1 щипка храна всеки ден и да следите дали те изяждат всичко.

Държите прекалено много рибки в един аквариум

Вече изяснихме, че гупите се развъждат бързо. В тази връзка е доста евентуално аквариумът ви да се изпълни бързо. Ако забелязвате, че рибките нямат задоволително място, където да плуват умерено, заложете на по-голям съд, или раздайте част от рибките, с цел да освободите място.

Предозирате с медикаменти

Когато третирате водата на рибките с медикаменти и всевъзможни специфични разтвори за филтриране, бъдете сигурни, че спазвате точни и профилирани рекомендации. Всички те в огромна доза могат да са смъртоносни за рибките.

Неправилна температура

 Гупи

Гупите са издръжливи рибки, само че въпреки всичко прекомерно студената или прекомерно топла вода за тях може да им аргументи дискомфорт. Уверете се, че температурата на водата в аквариума им е сред 18 и 30 градуса.

Тези евентуални неточности при развъждането на гупи не трябва да ви отхвърля от концепцията да се грижите са тези страхотни рибки. С малко изпитание и внимание ще се радвате на красиви водни жители. Можете да продавате или да раздавате на другари от миролюбивите рибки.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР