Губернаторката на Ню Йорк Кати Хокъл каза, че щатът увеличава

...
Губернаторката на Ню Йорк Кати Хокъл каза, че щатът увеличава
Коментари Харесай

В Ню Йорк обявиха извънредно положение заради полиомиелит

Губернаторката на Ню Йорк Кати Хокъл сподели, че щатът усилва напъните си за битка с полиомиелита, откакто вирусът, причиняващ рисковото за живота заболяване, беше открит в отпадни води в още един окръг на Ню Йорк , съобщи Асошиейтед прес. 

Хокъл разгласи изключително състояние по отношение на полиомиелита, което разрешава на медицинските служащи от службите за незабавна помощ, акушерките и фармацевтите да правят имунизация против болестта, а лекарите да издават непрекъснати разпореждания за имунизацията. Данните за имунизациите ще бъдат употребявани, с цел да се насочат имунизационните старания там, където са най-необходими. 

Здравните управляващи започнаха да ревизират за следи от полиовируса в отпадните води, откакто през юли в окръг Рокланд беше открит първия случай на детски паралич в Съединени американски щати от съвсем 10 години. Най-новото съществуване на вируса в отпадни води в щата е било открито след проучване на проба, взета предишния месец в окръг Насау. 

Според здравни чиновници тестът е генетично обвързвана със случая на полиомиелит в Рокланд и дава още доказателства за разгръщане на разпространяването на вируса в района, откакто неговото съществуване беше открито в отпадни води в град Ню Йорк, а също в окръзите Ориндж и Съливан.

Здравните управляващи обявиха, че всички неимунизирани поданици на Ню Йорк би трябвало да се имунизират незабавно . Те също по този начин приканиха за подсилващи дози за избрани хора като здравните служащи в засегнатите региони, лекуващи пациенти, които може да имат полиомиелит. 

Нивото на имунизация против детски паралич в щата е 79 %, само че в окръзите Рокланд, Ориндж и Съливан нивото е било по-ниско.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР