Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви сключването на нов договор

...
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм обяви сключването на нов договор
Коментари Харесай

Калифорния започва производството на евтин инсулин и това е само началото

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разгласи сключването на нов контракт с производителя на медикаменти с нестопанска цел Civica Rx, ход, който доближава американския щат една стъпка по-близо до основаването на лична линия инсулин, с цел да понижи цената на лекарството, заяви.

След като медикаментите бъдат утвърдени от Администрацията по храните и медикаментите, според 10-годишното съглашение с страната на стойност 50 милиона $, Civica Rx ще стартира да създава новите инсулини CalRx по-късно тази година.

Договорът покрива три форми на инсулин - гларжин, лиспро и аспарт. Civica чака те да бъдат взаимозаменяеми с известни марки инсулини: Lantus на Sanofi, Humalog на Eli Lilly и Novolog на Novo Nordisk.

Държавните инсулини ще костват не повече от 30 $ за флакон от 10 мл и не повече от 55 $ за кутия с пет авансово напълнени патрона за химикалка. Лекарствата ще бъдат налични в цялата страна, оповестиха от регионалната администрация.

Флакон от 10 мл инсулин в Съединени американски щати може да коства до 300 $. Съгласно новия контракт пациентите, които заплащат от джоба си за инсулин, могат да спестят до $4000 на година. Тази година федералното държавно управление сложи месечен таван от 35 $ върху личните разноски за инсулин за избрани участници в Medicare, в това число възрастни жители.
 В Гърция има сериозен дефицит на медикаменти, приканва Европейска комисия да се намеси
В тази наша съседка има сериозен дефицит на медикаменти, приканва Европейска комисия да се намеси

Липса на значими лекарства се следи в целия Европейски Съюз

Защитниците упорстват от години да създадат инсулина по-достъпен. Според отчет, оповестен предходната година в списание Annals of Internal Medicine, 1 от всеки 6 американци с диабет, които употребяват инсулин, сподели, че цената на лекарството ги принуждава да разпределят доставките си.

" Това е извънреден ход във фармацевтичната промишленост, освен за инсулин, само че евентуално за всички типове медикаменти ", сподели Робин Фелдман, професор в Юридическия лицей на Калифорнийския университет в Сан Франциско, пред Kaiser Health News. " Индустрията е доста сложна за спиране, само че Калифорния е подготвена да направи тъкмо това. "

Новината идва, откакто шепа производители на медикаменти, които преобладават на пазара на инсулин, неотдавна обявиха, че ще понижат каталожните цени на своя инсулин. (Каталожните цени, избрани от производителя на медикаменти, постоянно са това, което неосигурените пациенти или тези с високи суми на самоучастие би трябвало да платят за лекарството от джоба си.)
 Разходите за произвеждане на парацетамол сe усилиха с близо 300% в Румъния: ще спре ли страната да прави медикаменти?
Паника във фармацевтичния бранш на Румъния: ще спре ли страната да създава медикаменти?

Фармацевтичните компании желаят помощ от управляващите

След като съперникът Eli Lilly разгласи проект за понижаване на цените на някои от своите инсулини със 70%, Novo Nordisk и Sanofi последваха образеца предходната седмица, като споделиха, че ще понижат някои каталожни цени за някои от своите инсулинови артикули с до 75% през идната година. Заедно трите компании управляват към 90% от Съединени американски щати доставка на инсулин.

Нюсъм сподели, че напъните на страната се занимават с главния проблем с недостъпния инсулин, без да принуждават данъкоплатците да субсидират повишените цени на производителите на медикаменти.

" Това, " сподели той за проекта на Калифорния, " е смяна на играта, която фундаментално понижава разноските. "

Договорът за инсулин е част от по-широката самодейност CalRx на Калифорния за произвеждане на медикаменти под личния етикет на щата. Нюсъм споделя, че страната упорства за идващото произвеждане на генеричен налоксон.
 Българската Dronamics ще доставя с дронове медикаменти и органи за трансплантация в Шотландия
Български производител на товарни дронове навлиза на английския пазар

Компанията ще взе участие в плана CAELUS със своя товарен дрон Black Swan
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР