Губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закон, който забранява медицинските

...
Губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закон, който забранява медицинските
Коментари Харесай

Флорида забрани смяната на пола на непълнолетни

Губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закон, който не разрешава медицинските интервенции за промяна на пола за транссексуални младежи и затруднява достъпа на пълнолетни лица до сходни процедури, съобщи Ройтерс.

Законът влиза в действие в третия по население американски щат и бележи ескалация на политическата тактика на Републиканската партия за законодателни начинания за ограничение на правата на транссексуалните, разяснява Ройтерс. В цялата страна бяха импортирани повече от 500 законопроекта, които засягат ЛГБТК общността. Най-малко 48 от тях бяха признати и влязоха в действие като закони, сочат данни на неправителствената организация " Кампания за човешки права ".

Подобни законопроекти преди най-често се лимитираха до регулации, свързани със съблекалните и женския спорт. Сега обаче те се разшириха до ограничението на достъпа даже и на пълнолетни транссексуални лица до някои медицински процедури, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Освен във Флорида, забрани за медицински интервенции при транссексуални младежи бяха наложени в още най-малко 14 щата, макар че доста от тях са оспорвани по правосъден път.

Редица републиканци, които поддържат законопроектите, не имат вяра на медиците, споделящи мнението, че в избрани случаи медицинските процедури за промяна на пола могат да бъдат животоспасяващи. Опонентите на този метод считат, че тези медицински интервенции са рискови и ескпериментални.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР