Губернаторът на Флорида Рон Десантис днес отхвърли съдебния иск на

...
Губернаторът на Флорида Рон Десантис днес отхвърли съдебния иск на
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида отхвърли съдебния иск на Уолт Дисни“ срещу него

Губернаторът на Флорида Рон Десантис през днешния ден отхвърли правосъдния иск на „ Уолт Дисни “ против него и го дефинира като политическо стимулиран, както и че е време световноизвестната компания да спре да се радва на удобното отношение във Флорида, съобщи Асошиейтед прес.

„ Дисни “ заведе дело против Десантис през вчерашния ден по отношение на назначението от републиканския губернатор на контролен съвет в самоуправляващия се окръг на тематичния увеселителния парк.

„ Дисни “ упрекна Десантис, че води против нея „ целенасочена акция на управленчески репресии “, откакто компанията се е опълчи на закон, обвързван с ЛГБТ общността.

Съдебният спор е следващият стадий от продължаващата повече от година омраза сред „ Дисни “ и Десантис. Компанията засипа губернатора на Флорида с рецензии, до момента в който той обмисля дали да се кандидатира за президентския пост в Съединени американски щати идната година.

„ Те („ Дисни “ - бел. ред.) са смутени, тъй като се постанова да живеят по същите правила като всички останали.

Те не желаят да заплащат същите налози като всички останали и желаят да могат да управляват нещата без подобаващ контрол “,

съобщи губернаторът на Флорида, който в този момент е на посещаване в Израел. „ Дните на издигане на една компания на фундамент без никаква отчетност в щата Флорида завършиха “, добави той.

Законът, против който се разгласи „ Дисни “ и който е подкрепян от Десантис, не разрешава преподаването в учебно заведение на въпроси, свързани със половата ориентировка и половата еднаквост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР