Губернаторът на Аризона, Кейти Хобс, обяви с прокламация месец декември

...
Губернаторът на Аризона, Кейти Хобс, обяви с прокламация месец декември
Коментари Харесай

Декември 2023 г. е обявен официално за Месец на българо-американското приятелство в Аризона

Губернаторът на Аризона, Кейти Хобс , разгласи с разгласа месец декември 2023 година за Месец на българо-американското другарство в американския щат . Това оповестиха от Министерството на външните работи /МВнР/. 

Прокламацията, издадена по самодейност на генералния консул в Лос Анджелис Бойко Христов , отбелязва мощните връзки сред народите на България и Съединените американски щати , построени върху споделените полезности и уговорката на двата народа към правилата на демокрацията и свободата . Документът подчертава върху богатото културно завещание на България и приноса на българската диаспора към обществения, икономическия и културния живот на Съединени американски щати.

Губернатор Хобс издава прокламацията в подтекста на 120-тата годишнина от установяването на публични дипломатически връзки сред двете страни и показва своето предпочитание другарството, партньорството и съдействието сред България и Съединени американски щати да продължи в десетилетията напред.

„ Благодаря на губернатора на Аризона, Кейти Хобс, за този прекрасен знак на другарство. Прокламацията е самопризнание за приноса на нашите сънародници за просперитета на красивия американски щат и за обичайно отличното ни съдействие с другарска и съюзническа Америка “ , съобщи по този мотив заместник-министър ръководителя и министър на външните работи Мария Габриел .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР