Грузинският премиер Гиорги Гахария заяви, че подава оставка. Той разкритикува

...
Грузинският премиер Гиорги Гахария заяви, че подава оставка. Той разкритикува
Коментари Харесай

Премиерът на Грузия подава оставка след съдебна заповед за задържане на опозиционен лидер

Грузинският министър председател Гиорги Гахария съобщи, че подава оставка. Той разкритикува правосъдно решение за ареста на опозиционен водач, което съгласно него ще докара до политическа ескалация, съобщи Франс прес.

" Реших да се отдръпва от поста ", сподели грузинският министър председател на държавно съвещание, излъчено по малкия екран. Той означи, че вижда в правосъдното решение заплаха за здравето и живота на сънародниците си и от усилване на политическата поляризация в страната.

Опозиционерът Ника Мелия - водачът на партия " Единно национално придвижване " (ЕНД), учредена от живеещия в заточение някогашен президент Михаил Саакашвили, - е упрекнат от правораздаването в апели за щурмуване на Народното събрание през 2019 година

Вчера грузински съд подреди краткотрайното задържане на Мелия. Ако бъде приет за отговорен, той може да бъде наказан на девет години затвор, отбелязва Агенция Франс Прес.

Грузинското министерство на вътрешните работи в това време разгласи, че краткотрайно прекрати опитите за задържане на водача на ЕНД, откакто това докара до оставката на премиера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР