Груповата фаза на Шампионската лига официално започна, а тази вечер

...
Груповата фаза на Шампионската лига официално започна, а тази вечер
Коментари Харесай

Фаворитите в Шампионската лига потеглиха с успехи, Милан и Челси с издънки

Груповата фаза на Шампионската лига публично стартира, а довечера се изиграха и първите осем дуела от нея.

Фаворитите в шампионата, измежду които и настоящият притежател на трофея Реал Мадрид, както и още Манчестър Сити и ПСЖ не позволиха неточности на старта, само че в група Е някогашните първенци в шампионата Челси и Милан стъпиха на погрешно още на старта.

Най-голямата изненада на вечерта безспорно пристигна в Загреб, където локалният. Малко по-късно в същата група пък първенецът на Италия Милан не съумя да завоюва като посетител на Република България Залцбург. В Австрия домакините поведоха посредством Ноа Окафор в 28-та минута, само че пет преди края на първата част Алексис Салемакерс донесе точката на " росонерите ".

Дербито на довечера пък безспорно беше на " Парк Де Пренс " в Париж, където. Два гола на Килиан Мбапе през първата част дадоха стабилен задатък на домакините и макар че Уестън Маккени върна едно попадение след почивката френският отбора въпреки всичко удържа задатъка си, с цел да започва с победа. В другата среща от тази група Н Бенфика надигра с 2:0 вкъщи състава на Макаби Хайфа.

В група F пък носителят на трофея. Точни за " Белия балет " бяха Винисиус, Лука Модрич и Еден Азар, само че Карло Анчелоти и неговият щаб трябваше да преглътнат травмата на Карим Бензема, който бе сменен още през първото полувреме. В другия дуел Шахтьор Донецк надигра изрично с 4:1 като посетител Република България Лайпциг и в допълнение ускори слуховете за треньорска рокада при " биковете " след неприятния старт на сезона.

В група G Манчестър Сити потегли решително в шампионата, записвайки най-изразителната победа за вечерта - 4:0 против Севиля като посетител. Новата звезда на " жителите " Ерлинг Холанд осъществя два гола за триумфа против андалусийци, а по един прибавиха Фил Фодън и Рубен Диаш. Бившият отбор на Холанд Борусия Дортмунд също стартира с безапелационен триумф, побеждавайки с 3:0 вкъщи състава на Копенхаген.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР