Групировките от украински въоръжени формирования в Золоте и Горски, южно

...
Групировките от украински въоръжени формирования в Золоте и Горски, южно
Коментари Харесай

Златният котел в Луганската народна република се затваря

Групировките от украински въоръжени формирования в Золоте и Горски, южно от Лисичанск бяха изцяло обкръжени. Това съобщи ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров, съобщи кореспондентът на Полит Навигатор.

„ Населените места Золоте и Горское са изцяло обградени от войските на Народната милиция и Министерството на вътрешните работи на ЛНР и националната армия „ Ахмат ", сподели чеченският лидер.

" Село Катериновка е изцяло освободено от нацистите и Малая Камишеваха (има се поради Камишеваха, ЛНР - бел.ред.) на процедура е освободена, остават няколко блока “, сподели Кадиров.



Информацията беше доказана от заместник-главата на Министерството на външните работи на Луганската национална република Виталий Киселев.

„ Пръстенът към този момент е затворен и към 1200 [военнослужещи] от въоръжените сили на Украйна и нацисти, към 100 наемници, могат да бъдат хванати “, цитира Кисельов ТАСС.

Андрей Марочко, представител на Народната милиция на ЛНР, сподели, че „ такава идея като казан към този момент е използвана за групировката на украинските войски, която се намира в Горски и Золоте “.

видео: https://vk.com/video-66772954_456240198

В телеграмн канали обкръжението на въоръжените сили на Украйна към този момент се назовава „ Златен казан “.

„ Обкръжението на въоръжените сили на Украйна в региона Горское-Золотое е доста значим триумф. Особено в случай че в кръга имаше задоволително вражеска жива мощ ", разяснява военният пълководец Херман Куликовски, водещи телеграм канала " Старше Эдды ".

" Все още не сме довели броя на загубите на Украйна до равнището, при което те стават сериозни и всяко такова обграждане и заличаване на обкръжените е огромна стъпка към задачата ", съобщи той.

В същото време военният сътрудник Евгений Лисицин заяви, че котелът се е затворил изцяло.

„ Народната милиция на ЛНР и съюзническите сили освободиха обитаемоте места Мирная котловина, Подлесное, Ласкутовка, Рай Александровка Катериновка “, сподели Лисицин в своя канал в Телеграм.

Политологът Сергей Марков счита, че сходна тактичност на " дребни " котли в последна сметка ще срине украинския фронт, след което придвижването за освобождение на териториите ще се форсира доста.

„ В обкръжението, явно има към 2 хиляди бойци от въоръжените сили на Украйна. Но въоръжените сили на Украйна съумяха да изтеглят част от войските от обкръжението, явно най-боеспособните ", написа Марков в своя телеграм канал.

" Тактиката на дребните котли се оказва сполучлива. Азовстал. Азот. Златен, Горское. Идва и дребен казан в Лисичанск. И има вяра, че в един миг фронтът на въоръжените сили на Украйна ще рухне и ще стартира бързото освобождение на градовете на Украйна от марионетния режим “, написа още той.

Въпреки това авторитетният военно-аналитичен телеграм канал „ Рыбарь “ рисува малко по-различна картина.



„ Остават към 3 км до цялостното затваряне на котела към Горски и Золоте. "

" Противникът не оказа опозиция, защото множеството от боеспособните елементи на Въоръжените сили на Украйна за предходните два дни напуснаха небрежно позициите си в Горское и Золоте по последния останал път сред Врубовка и Рай-Александровка ", написа още каналът.

" Освободените сили на въоръжените сили на Украйна бяха трансферирани в региона на Бахмут (Артемовск) “, прибавя " Рыбарь ".

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР