Групата общински съветници от коалиция БСП за България изпратиха чрез

...
Групата общински съветници от коалиция БСП за България изпратиха чрез
Коментари Харесай

Общинските съветници с призив: Варненци за Варна – да подкрепим местното!

 Групата общински съветници от коалиция " Българска социалистическа партия за България " изпратиха посредством Varna24.bg до варненци апел под мотото " Варненци за Варна - избери локалното! "

Инициативата е в поддръжка на варненския бизнес, изключително по отношение на дребния и междинния, за съхраняването му като стопански субекти и работодатели. Ето какво се показва в обръщението до жителите на морската столица: 

" Кризата във Варна е реалност. Икономиката е спряла, страхът е на всички места.

Единственото оживено място в града ни е Бюрото по труда, където безшумно са се подредили десетки наши съграждани, които Коронавирус 19 трансформира от скъп капитал в тежест за работодателите им.

Време е да подадем ръка на варненския бизнес в ролята му на шеф и виновен обществен сътрудник, а и като мъчно оцеляващ стопански индивид.

Сега е времето  да съхраним " нашите " работни места - да купуваме стоките и употребяваме услугите на варненските компании.

Нека бъдем мислещи консуматори и стартираме акция в поддръжка на локалния ни бизнес! "

Преди няколко дни съветниците предложиха и пакет от ограничения за справяне с икономическия удар от изключителното състояние вследствие коноравируса.

Ето какво плануват те: 

" Мерките са в три групи: за търговците от сферата на най-пострадалия бранш – туризъм и търговия, за жителите и общи. Мерките са допълващи, като се правят оценка действителните старания на общинската администрация в сложилата се тежка санитарно-епидемиологична, икономическа и обществена обстановка и търсят като резултат смекчаване на икономическите последствия, особено  за работещите в областта на търговията и туризма като водещи браншове в икономическия живот на общината, и оказване на подпомагане и помощ на жителите в кратковременен времеви проект. 

Разработването на съответни ефикасни тактики за намиране на нови целеви групи туристи, новаторски и разнородни туристически артикули и стратегии, които да провокират интереса главно на българския екскурзиант, ориентиране на вниманието към ученическия и студентския туризъм посредством държавно субсидиране, използването на положителните практики от други общини -  общ общински билет, включващ музеи, атракции и прилагане на градски превоз на  налична цена с опция да се продава онлайн и през туристическите организации, безвъзмезден вход за музеи и атракции, понижаване на цените на плажни услуги и други са част от предложенията до кмета на общината. 

Необходимо е съгласно съветниците от Българска социалистическа партия след края на изключителното състояние да се провежда антикризисна черноморска туристическа борса, която при опция да е под егидата на Община Варна, като достъп до информация за нея да бъде обезпечен по всички осведомителни канали, в това число и да бъде направена виртуална такава. Търсенето на  иновативни и съвременни способи за реклама на курортите ни и друг тип целеви групи туристи би трябвало да бъде главен приоритет в сегашния миг.

Тематични фестивали след края на рецесията биха провокирали интереса на български и задгранични туристи, като са и добра реклама за общината и бизнеса във Варна в кратковременен и средносрочен проект.

За търговците се предлага заплащането на дължимия размер на туристическия налог да бъде отсрочено за прилагане на наличните за това средства в настоящата им активност.

Да се преразгледа позицията за дължимите общински наеми, в това число и така наречен тротоарно право.

Акцент в общинската поддръжка за жителите е освобождението на медицинския личен състав от така наречен " Първа линия “ за битка с коноравируса от някои локални налози, както и цялостното освобождение от таксите за детските заведения – ясли и градини, в това число и за първата половина на март.

Съветниците от Българска социалистическа партия не престават да упорстват неусвоената наличност на средствата в сметката за зимно поддържане и поддържане чистотата на уличната мрежа при зимни условия от 2019г. да се насочи към финансиране на мероприятия, свързани с сигурността на жителите, лекарите, медицинските сестри и санитарите в изискванията на международна пандемия, както и за пазаруване и обезпечаване на нужната профилирана здравна инсталация и защитни средства за лечебните заведения, за органите на реда, както за работещите на така наречен " първа линия “, а и за усилване на ограниченията за стерилизация на територията на общината.

Като категоричен общински ангажимент да е и нужното регулярно за интервала на изключителното състояние, а и след него – до цялостното справяне с казуса " Коронавирус “ на територията на общината, доставяне с животоспасяващите защитни средства за медицинския личен състав от варненските лечебни заведения, както и за всички други лица, сложени заради справедливи условия в грозящ ги контакт.

След  реален разбор на процесите от страна на общинската администрация да бъдат направени на практика използвани и работещи оферти за промени в нормативната база на общината за рекламната и комерсиалната активност, както и по отношение на преместваемите обекти ", се показва в информация, изпратена до Varna24.bg .

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР