Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ – Враца, областният

...
Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ – Враца, областният
Коментари Харесай

ПП ГЕРБ – Враца натискат Калин Каменов да даде 100 000 лева на МБАЛ „Христо Ботев“

Групата на общинските съветници от Политическа партия ГЕРБ – Враца, регионалният координатор на партията инж. Петя Аврамова и общинският началник Малина Николова организираха съвещание и взеха решение да насочат предложение към кмета Калин Каменов за даване на 100 000 лв. за финансово излекуване на МБАЛ „ Христо Ботев “. Предвижда се средствата да бъдат заложени в Бюджет 2018 на oбщина Враца като целева дотация. Общинските съветници от ГЕРБ прецизират, че на съображение чл.100, ал.2, т.4 от ЗЛЗ общините могат да финансират посредством целеви дотации за финансово излекуване лечебните заведения за болнична помощ.
„ Участието на община Враца във финансовото излекуване на болничното заведение ще понижи общественото напрежение, както измежду личния състав, по този начин и измежду обществеността и ще повлияе за недопускане на отлива на медицински фрагменти. Убедени сме, че настояването за целева дотация, обезпечена посредством общинския бюджет е и честен акт на Общински съвет – Враца и общинските съветници, които съставляват и пазят ползите на жителите и това наше искане ще бъде подкрепено и от останалите политически групи. Вярваме, че решението, което предлагаме ще откри отзив и измежду останалите акционери – общините, които могат да подхващат стъпки за целево подкрепяне финансовото излекуване на МБАЛ „ Христо Ботев “АД – Враца”, се показва в предлагането.
Групата на общинските съветници от Политическа партия ГЕРБ са безапелационни, че като втори по величина притежател в акционерното сдружение, община Враца е длъжна да подкрепи регионалната болница. Те упорстват за даване на финансовата помощ, тъй като става въпрос освен за оцеляване на лечебното заведение, само че и за ориста на хиляди хора, ползващи здравна помощ. Предложението е подписано от групата на общинските съветници от Политическа партия ГЕРБ в Общински съвет – Враца, които обявиха поддръжката си за оздравяването на лечебното заведение.
„ Всички ние, които живеем и работим в област Враца разчитаме на здравните грижи на многопрофилната болница и нейните експерти. Финансовата поддръжка в този миг е извънредно значима. Вярвам, че идеята е благородна и хуманна и всички можем да насочим своите старания, с цел да я реализираме “, акцентират в своето предложение общинските съветници от групата на Политическа партия ГЕРБ в Общински съвет – Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР