Групата на Има такъв народ се обяви срещу привилегиите за

...
Групата на Има такъв народ се обяви срещу привилегиите за
Коментари Харесай

ИТН се обяви срещу привилегиите за ваксинирани в противоепидемичните мерки

Групата на " ИТН " се разгласи против привилегиите за имунизирани в новите провитоепидемични ограничения на здравното министерство. В своя декларация Има Такъв Народ упорства " за анулация на всевъзможни дискриминационни ограничавания "., плануват настоящото ограничаване за работа на 50% от потенциала за редица обекти като заведения, театри, кина, фитнеси, да не важи в случай че личният състав им е имунизиран или преболедувал и са основали пропускателен режим със здравни документи. Т.е. клиентите да са също имунизирани, преболедували или с негативен PCR. Ако тези условия не са изпълнени, въпросните търговски обекти би трябвало да работят на 50% от потенциала си – условие, което и до момента беше в действие, само че всеобщо не се съблюдава.

Според Има Такъв Народ, обаче, това е дискриминационно. Реакцията им не е непредвидена поради дезинформационната агитация, която малкия екран на Слави Трифонов организира в последната година, подкопавайки доверието към имунизациите, PCR проучванията, противоепидемичните ограничения и рисковете от вируса изобщо.

" Обезпокоени сме, че към този момент година и 8 месеца няма трайно и дейно решение на рецесията с Covid-19. Важно е обаче да имаме поради, че наред със здравния проблем, не трябва да неглижираме и обществения и стопански резултат, който се стоварва с особена тежест върху няколко съответни бранша като хотелиерство, ресторантьорство, превоз и редица други, свързани с тях ", се споделя в декларацията.

" Указанията, които се дават във връзка с условия за имунизация или преболедували за работещите в редица публични браншове, както и достъпът до тези обекти единствено от имунизирани и потвърдено с документ преболедували и с потвърден PCR тест, опонира на съществени права на жителите в това число правото им на труд и до свободен достъп до публичните обекти ", се добавя в нея.

Подобни ограничения обаче са в основата на европейската идея за дигитален здравен документ и се ползват в редица европейски страни. Юристи и правозащитни организации също към този момент се произнесоха, че сходни условия са възможни, когато целят отбрана на публичното здраве.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР