Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент няма

...
Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент няма
Коментари Харесай

ЕНП: Няма да подкрепим резолюцията за България, трябва да се преработи |

Групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент няма да поддържа през днешния ден резолюцията за положението на правовата страна и главните права в България, направена от ръководителя на парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Хуан Агилар (социалисти и демократи, Испания).

Това се показва в изказване на парламентарната група на ЕНП, представено от Българска телеграфна агенция. 

Допълва се, че Екологичен потенциал не се е произнесъл по случаите с Малта, Словакия и Румъния, както и че препоръчаната резолюция не служи на идеята за господство на закона. Групата на ЕНП приканва резолюцията да бъде модифицирана.

България измина дълъг път, някои провокации остават. Трябва да подкрепим работата на българските управляващи за използване на по-нататъшни промени, свързани с главните европейски полезности, върховенството на закона, самостоятелната правосъдна власт и битката с корупцията, приканват от ЕНП.

Доверяваме се на общите позитивни изводи на Европейската комисия от отчетите по механизма за съдействие и инспекция. Насърчаваме за скорошно приложение на останалите промени, тъй че задачите да бъдат реализирани напълно и механизмът да завърши, добавя парламентарната група. Изразява се поддръжка за правото на кротичък митинг.

Призоваваме българските жители да употребяват своя глас и демократична власт, като гласоподават на идните общи избори през март следващата година, се добавя в изказването.

Резолюцията ще бъде гласувана през днешния ден следобяд. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР