Група южнотихоокеански лидери трябваше да пътува до красивия остров Аитутаки

...
Група южнотихоокеански лидери трябваше да пътува до красивия остров Аитутаки
Коментари Харесай

Тихоокеанските лидери ще се срещнат, за да обсъдят изменението на климата и други регионални проблеми

Група южнотихоокеански водачи трябваше да пътува до красивия остров Аитутаки в четвъртък преди среща за разискване на изменението на климата и други районни проблеми

От НИК ПЕРИ Associated Press 8 ноември 2023 година, 21:34 ч.

УЕЛИНГТЪН, Нова Зеландия -- Група водачи от Южен Пасифик трябваше да пътува до зашеметяващия остров Аитутаки в четвъртък, с цел да разиска изменението на климата и други районни проблеми.

Австралийският министър-председател Антъни Албанезе беше измежду водачите, които пътуваха до островите Кук тази седмица за годишния конгрес на тихоокеанските острови. Форумът приключва с оттегляне на водачите в петък на Аитутаки, хубав остров, прочут със своята живописна лагуна.

Сред другите тихоокеански опасения е решението на Япония да изпусне отпадъчни води от атомна електроцентрала, която беше осакатена от цунами през 2011 година Отпадъчните води са радиоактивни, само че са пречистени и разредени.

Албанец сподели пред кореспонденти, че Австралия е получила позитивен банкет в район, където изменението на климата се обрисува като екзистенциална опасност за доста ниско ситуирани острови.

„ Има самопризнание, че моето държавно управление е ангажирано с дейностите в региона на климата и че ние играем позитивна роля, освен с уговорката си да понижим излъчванията си с 43 % до 2030 година и да достигнем чиста нула до 2050 година, само че, което е значимо, ние играем роля в района и в действителност по целия свят “, сподели Албанезе.

Предшественикът на албанеца Скот Морисън беше подложен на критика, че се бави с изменението на климата, като в същото време поддържа доходоносния експорт на въглища и газ от Австралия.

Хенри Пуна, генералният секретар на конгрес, сподели, че ключът към триумфа в Тихия океан е да се покаже взаимност, с цел да се възползват от опциите и да се преодолеят сложностите.

„ Гордея се с упоритата работа и детайли пред вас през днешния ден, обхващащи изменението на климата, пола, рибарството, нуклеарните въпроси и търговията, наред с други ", сподели Пуна на присъстващите на форума. „ Желая ви триумф в разискванията, както през днешния ден, по този начин и на следващия ден. "

Нова Зеландия не изпрати своя водач на форума, защото остава в преход сред държавните управления след изборите през октомври. Вместо това изпрати един народен представител от отиващото си държавно управление и различен от новото държавно управление.

Свързани тематики

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР