Група руски журналисти, които разследват дейността на тайна група руски

...
Група руски журналисти, които разследват дейността на тайна група руски
Коментари Харесай

Руски журналисти получават заплахи след разследване за наемници от Вагнер

Група съветски публицисти, които проверяват активността на загадка група съветски наемници в Африка и Близкия изток , са обект на акция с физически закани и тормоз , съобщи основният им редактор, оповестява " Ройтерс ".

" Проект ", самостоятелен московски онлайн информативен уебсайт, който е профилиран в следствия, през март стартира да разгласява поредност от публикации, разглеждащи ролята на наемниците, известни като " Вагнер " .

Роман Баданин, основният редактор разяснява, че публицисти стартират да получават закани по имейл , обещаващи физическа разпра за тяхната работа.
 Bellingcat: Един и същи орган издава паспорти на армията „ Вагнер “ и съветския Генерален щаб
Bellingcat: Един и същи орган издава паспорти на армията „ Вагнер “ и съветския Генерален щаб

Данните са от самолетните полети…

Неизвестни лица се пробват да влязат в персоналните сметки на чиновниците във " Facebook ", в " Телеграм " и пощата им в Гугъл, а един от публицистите е следван от незнаен мъж на улицата, който я снима с видеокамера.

" Всичко това е просто опит да ни изнервят, да се разсеем от журналистическата ни работа , да стане ясно, че сме под наблюдаване и че ни следят ", изяснява Баданин пред " Ройтерс ".

Той добавя, че не може да потвърди кой стои зад акцията за тормоз , която съгласно него доближава своя разцвет предишния месец, когато " Проект " стартира следствие на хипотетичните действия на " Вагнер " в Либия .

" Проект " не са се оплакали в полицията поради случаите, а вместо това са решили да приказват обществено , с цел да притегли внимание към казуса.
 В Либия са убити 35 наемници от армията „ Вагнер “
В Либия са убити 35 наемници от армията „ Вагнер “

Хафтар е заречен на Кремъл надзор върху петрола…

Хората, които са обвързани с групата " Вагнер ", по-рано изясняват пред " Ройтерс ", че тя е изпълнявала секрети бойни задачи от името на Кремъл в Украйна и Сирия . Руските управляващи отхвърлят " Вагнер " да извършват техни поръчки.

Групата " Вагнер " попада в светлината на прожекторите предходната година, когато трима съветски публицисти са убити в Централноафриканска република , до момента в който проверяват хипотетичното й наличие там.

Руските частни военни контрагенти употребяват база на министерството на защитата в Южна Русия , съдържаща казарми, които са издигнати от компания, обвързвана с предприемача Евгений Пригожин, заяви " Ройтерс " през април.

Съединени американски щати глобиха Пригожин , откакто го упрекнаха, че се пробва да се меси в президентските избори през 2016 година, както и в междинните избори в Съединени американски щати предходната година.
 Bloomberg: „ Готвачът на Путин “ изпраща наемници в 10 африкански страни
Bloomberg: „ Готвачът на Путин “ изпраща наемници в 10 африкански страни

Пригожин е притежател на частната войска " Вагнер " и " фермата за тролове "...

Пригожин отхвърля всевъзможни връзки с " Вагнер " и отхвърля да разяснява изказванията на Съединени американски щати , наричайки ги " частен въпрос ".

Concord Management and Consulting, главният бизнес на Пригожин, не отговори на искане за коментар от " Ройтерс ", когато са запитани дали той управлява " Вагнер " или дали той или неговите сътрудници знаят нещо за или са взели участие в акцията за тормоз против " Проект ".

Русия постоянно е подложена на критика от наблюдаващи за свободата на медиите , които разясняват, че нападенията против публицисти в страната постоянно остават безнаказани .

Комитетът за отбрана на публицистите основан в Ню Йорк оповестява, че 28 публицисти са убити в Русия от 2000 година насам .
 В Африка са убити трима съветски публицисти
В Африка са убити трима съветски публицисти

Разследване за армията " Вагнер " в ЦАР
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР