Група Порок са една от обещаващите млади рок групи в

...
Група Порок са една от обещаващите млади рок групи в
Коментари Харесай

Група Порок: Мотивира ни това, че рок на български език звучи и изглежда готино

Група Порок са една от обещаващите млади рок групи в България. От няколко години Никола, Мартин, Кирил и Борис творят дружно и дръзвам да настоявам им се получава сносно. Поводът за днешното изявление с момчетата е новият им клип към песента „ Измислен свят "
Кога и по какъв начин се сформирахте като група?
Никола: Като група сме в тази групировка от 3 години; Преди това сме били дружно с Киро и Мартин в други обединения като Старгейзър, нашумяхме преди години под името Стереоръш, под което име стигнахме до финалите на известно реалити предаване. Там басист беше Александър Кирев, до момента в който в този момент в ПоРок е брат ми Борис Филчев
Защо името на групата е Порок?
Марто: Всичко потегля от там, че вършим песни единствено на български език и желаеме да затвърдим този факт в развиването на нашия креативен път, както и да дадем образец на младите български групи. Под името STEREORUSH ние не предавахме желаното обръщение към нашите слушатели и за това се спряхме на ПоРок, защото има и заигравка в самото име.
Какво ви стимулира да вършиме музика в България?
Марто: Мен особено ме стимулират младите групи, които занапред желаят да се развиват. Мотивира ме това, че по някакъв метод можем да им бъдем образец, че рок на български език звучи и наподобява готино, гъзарско и не е табу.
На 15.09 беше формалната премиера на видеоклипа към новата ви ария " Измислен свят ". Как мина събитието?
Кирил: Смеем да кажем, че това най- мощното ни клубно присъединяване до момента. Освен нашите песни свирихме и български рок класики, което способства за купона. Клубната сцена дава един необикновен контакт с публиката и след изявата станахме още по- въодушевени и стимулирани.
Разкажете на нашите читатели повече за посланието на песента и основаването на текста.
Кирил: Песента споделя една класическа история - тази за трагично развилата се обич, през призмата на един съвременен артикул. Относно посланието - надяваме се хората да се замислят и да ценят още повече околните си, нещо, което одобряваме за даденост.
Откъде пристигна концепцията за клипа?
Никола: Първоначалната концепцията на клипа беше по-различна. Искахме да уредим някоя красива госпожица облечена във феерични облекла, която да е разположена в гора и аз буйно и с огромно предпочитание да я пъдя, с цел да я заведа в моя фиктивен свят (бел. Авт. Така се споделя песента) и най-после да я „ доближи “ и да й кажа всичко това, за което се пее в самия текст, само че нашият режисьор Кристиян „ Бо Ре “ Христов предложи самият сюжет на клипа и ние приехме защото му имаме доверие, тъй като сме работили и по други планове с него като Звезда над София.

Ще ми разкажете ли детайлности към снимачния развой?
Никола: Снимачният развой беше много забавен и претрупан, защото целият клип се снима в границите на 24 часа. Това се породи от обстоятелството, че всички доста пътуваме по разнообразни аргументи отвън България и аз навръх идващия ден трябваше да отпътувам за Корея, за договаряния с тамошните музикални компании защото „ Измислен свят “ има и версия на корейски език, която читателите ви и слушателите на качествената музика могат да видят и видят след броени дни. Така че целият развой към фотосите трябваше да се провежда много бързо и експедитивно и се надявам, че се справихме на равнище, само че въпреки всичко хората могат да преценяват сами като гледат клипа.
Как се решихте парчето да има и корейска версия?
Никола: Тъй като желаеме да покажем нещо друго, което на Европейския, а може би и на международния музикален пазар не е правено - задгранична група да прави корейска балада. Марто: Правим го, тъй като въпреки всичко главната цел на музиката като изкуство е не, да се печелят пари, а да дава обръщение. Ние желаеме да създадем обръщение на цялата международна корейска общественост, че има една страна в Европа, наречена България и ние вършим ария на корейски, неотстъпваща по нищо на тяхната музика, с обръщение за любовта, което е всеобщо познато възприятието и страст.
Какви мнения получихте до момента от хората за " Измислен свят "?
Борис: Хората много позитивно и положително реагират на клипа. Като цяло всеобщата противоположна връзка е наслада и удивление, че млади момчета остават в България, творят на български и вършат качествени и висококласни планове.
Кой е най-големият гаф, който ви се е случвал по време онлайн осъществяване?
Борис: Преди миналият концерт 15.09 може би аз държах първото място за ексцесии на сцената, тъй като гафове за скромната си 3 годишна клубна кариера съвсем са липсвали. Но си припомням за една ексцесия до момента в който свирихме в Румъния на един фестивал, защото подгрявахме рок легендите „ Uriah Heep”. Едно момиче, което не беше българка се качи на сцената и си подвигна блузката нагоре, с цел да и видя „ прелестите “ й, които в действителност в следствие се убедих, че бяха прелести. Но… като цяло конецрта на 15-ти беше изпълнен с инциденти, една фенка още веднъж се качи на сцената и ми облиза ухото до момента в който свирех, китарата на брат ми се скапе, на Киро му се повреди усилвателя, само че въпреки всичко се опитваме да бъдем експерти, в това което вършим и направихме всичко допустимо да забавляваме публиката и да не ни повлияят на осъществяването на песните тези фактори.
Какви са проектите на групата от тук нататък?
Марто: Нови песни на български. Нови висококачествени клипове. Страхотни песни, с още по-страхотни дела. Относно саунда ще опитвам, за положително допускам, с една концепция малко по–електронно звучене. Можем да кажем, че феновете на Imagine Dragons ще намерят много добра опция в наше лице.
Какво ще пожелаете на читателите на actualno.com?
Никола: Да имат вяра в положителното и да поддържат качествената българска музика;
Киро: Мечтайте самоуверено и допускайте парченце рокендрол във всичко което вършиме!;
Борис: Да са живи и здрави и да не стопират да се развиват;
Марто: четете actualno.com и бъдете правилни на себе си
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР