Група от трима шерпи е тръгнала да търси Боян Петров.

...
Група от трима шерпи е тръгнала да търси Боян Петров.
Коментари Харесай

Трима души са поели на спасителна операция за Боян Петров

Група от трима шерпи е тръгнала да търси Боян Петров. Това заяви БНР, базирайки се на информация Петър Атанасов, публицист и специалист по рискови спортове, съобщи БГНЕС.

" Обичайно е, че Боян си е оставил телефона в базовия лагер, тъй като е очаквал един ден след него по маршрута да тръгнат неговите сътрудници, които имат собствен сателитен телефон ", изясни пред Нова телевизия Деян Петков, един от уредниците на експедицията на Боян Петров, който е в неопределеност от 3 май. Той опитвал да изкачи 8-хилядника Шиша Пангма в Хималаите, Тибетски самостоятелен регион. Петков посочи, че телефонът тежи, а батериите падат за 3-4 дни в студеното време. " За да стопляш неща, до момента в който вървиш, би трябвало да ги държиш до себе си. Предполагам, че е предпочел да придвижва други неща ".

" Нормално е за една седмица да го няма. И различен път също се е случвало да няма връзка с него по 7 дни. Но пък сме имали информация от хора, които са вървели с него ", сподели още Петков. Като в това време изясни, че Боян обича да върви самичък, тъй като по този начин се усеща по-комфортно и може да върви със лично движение. " Надяваме се до момента в който неговите сътрудници са се качвали към 3-и лагер, той да е стигнал до върха, а след това да е тръгнал да се връща след тях. Смятаме, че той е в лагер 1, където има храна и вода ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР