Група от животновъди спасява и се грижи за диви слонове

...
Група от животновъди спасява и се грижи за диви слонове
Коментари Харесай

Азиатските слонове са увеличили броя си двойно

Група от животновъди избавя и се грижи за диви слонове в продължение на съвсем две десетилетия в горите на югозападната китайска провинция Юнан. Известни като „ татковци на дивите слонове “ и ръководени от Чен Джиминг, животновъдите са избавили над 20 азиатски слона, откогато Центърът за отглеждане и избавяне на азиатски слонове е основан през 2008 година, предава NOVA.

Азиатският слон е най-голямото сухоземно животно на континента. За да се поддържа жив, възрастният образец прекарва две трети от деня, хранейки се с трева и корени.

Популацията на азиатския слон е намаляла на половина от средата на предишния век. Те са класифицирани като заплашен тип и са под отбрана от най-високо равнище в Китай.

40-годишният Чен е построил прочувствена връзка с животните, откакто е работил в Центъра за отглеждане и избавяне на азиатски слонове през последните 14 години. „ Ние сме тук поради слоновете и се грижим за тях, по този начин, както бихме се грижили и за нашето семейство. Помагаме на избавените слонове всеки ден, с цел да могат да бъдат здрави. Винаги, когато са към мен, изпитвам възприятие на горделивост “, споделя Чен.

За да оказват помощ на животните да си възвърнат уменията за оцеляване в дивата природа, служащите в Центъра ги извеждат на открито за образование. „ Целта е да им помогнем да се върнат в гората допустимо най-скоро “, сподели Чен.

Според локалното държавно управление има проекти за разширение на Центъра, който ще продължи да приема, избавя и развъжда азиатски слонове. През последните 25 години, с помощта на служащи като Чен, популацията на азиатски слонове в Китай се е удвоила до към 360.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР