Група инвеститори е на финалния етап от сключването на сделка

...
Група инвеститори е на финалния етап от сключването на сделка
Коментари Харесай

Инвеститори искат да купят Coindesk за $125 милиона

Група вложители е на финалния стадий от сключването на договорка за придобиването на CoinDesk, медийна компания, фокусирана върху криптовалутите.

Групата вложители се управлява от Матю Розак от Tally Capital, частна капиталова компания с фокус върху крипто и блокчейн технологиите, както и Питър Весенес от Capital6, компания за рисков капитал. Сделката се прави оценка на стойност почти $125 милиона.

Очаква се компанията майка на CoinDesk, Digital Currency Group (DCG), да резервира дял в бизнеса с медии, събития, данни и показатели като част от съглашението. Предвижда се договорката да бъде финализирана през идващите седмици, като актуалното управление на CoinDesk ще остане на мястото си.

Преди време CoinDesk ангажира капиталови банкери от Lazard, с цел да изследва разнообразни разновидности, в това число частична или цялостна продажба. Въпреки че DCG получи предложения, надхвърлящи $200 милиона, медийната компания сметка струваше $500,000, когато беше добита от DCG през 2016 година

През миналта година CoinDesk реализира $50 милиона доходи от онлайн реклама, своя показател и бизнес в бранша на събитията.

DCG се сблъска с провокации заради банкрута на кредитното си звено Genesis Global Capital и закриването на платформата за институционална търговия TradeBlock, както и звеното за ръководство на благосъстоянието HQ. Освен това в предишното банкрутите на промишлеността и спадът в цените на токените са оказвали въздействие върху крипто конгломерата.

Също по този начин сега компанията е въвлечена в юридически спор с Gemini Trust Company и е упрекната в укриване на обилни загуби, понесени от Genesis след банкрута на крипто хедж фонда Three Arrows Capital през 2022 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР