Група арменци изпотрошиха турски ресторант в Калифорния в сряда вечерта,

...
Група арменци изпотрошиха турски ресторант в Калифорния в сряда вечерта,
Коментари Харесай

Арменци изпотрошиха турски ресторант в Бевърли Хилс

Група арменци изпотрошиха турски ресторант в Калифорния в сряда вечерта, съобщи „ Дейли Сабах”. Нападението е осъществено на фона на продължаващите сражения сред Азербайджан и Армения, в които Турция намерено е на страната на Баку.

Осем души са влезнали в Café Istanbul в Бевърли Хилс към 21:00 часа локално време в сряда вечерта. Те са почнали да хвърлят маси и столове, като офанзивата е провокирала огромни материални вреди. Полицията води следствие по случая. Служителите на ресторанта са уведомили службите в предишното за получени закани. " Лос Анджелис Таймс " съобщи, цитирайки полицията, че по време на офанзивата са били чути " проарменски изказвания ". " Те крещяха, че желаят турците мъртви ", съобщи синът на притежателя на ресторанта. Престъпниците са млади - сред 20 и 30-годишна възраст.

Генералният консул на Турция в Лос Анджелис е посетил заведението и е изразил своята поддръжка и взаимност. Полицията работи по версията за закононарушение, осъществено от ненавист. След като през септември Азербайджан стартира военна интервенция за освобождение на окупирания район Нагорни Карабах, арменците направиха набези против турски жители в чужбина.

„ Тези офанзиви ни припомнят за убийствата на наши дипломати в Лос Анджелис през 80-те години”, сподели консулът Джан Огуз. През 70-те и 80-те години на предишния век 31 турски дипломати и членове на техните фамилии са убити по света от терористичната организация „ Тайна войска за избавление на Армения”. Нагорни Карабах е окупиран от арменците, а светът преглежда тази територия като част от Азербайджан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР