Груби нарушения при строителството на ваканционно селище в горичката при

...
Груби нарушения при строителството на ваканционно селище в горичката при
Коментари Харесай

ДНСК откри груби нарушения при строежите на Арапя и Алепу

Груби нарушавания при строителството на ваканционно населено място в горичката при къмпинг „ Арапя ” и курортен комплекс при Алепу откри инспекцията на Дирекция " Национален строителен надзор ".

Ведомството стартира инспекцията във връзка безобразните градежи преди седмица, незабавно откакто хиляди хора се възмутиха от поредното бетониране на Черноморието.

Според резултатите и двата градежа би трябвало да бъдат краткотрайно спрени, само че това би трябвало да стане със заповед на съответните общински администрации на Созопол и Царево.

На „ Арапя ” инспекцията е открила, че няма издадено строително позволение за пътя до вилното населено място, което сега се построява в боровата гора.

Освен това нямало издадено мнение от екоинспекцията какъв брой дървета могат да бъдат изсечени, защото в разрешението за градеж на вилното населено място от 2007 година е посочено, че там ще бъде построена една постройка, а не 23 къщички, както е в този момент по план.

За строителството на курортно населено място край Алепу е установена неточност на основния проектант на община Созопол. Той е позволил по едно и също време подсилване на свлачището и създаване на курортния комплекс.

Кметът на Созопол би трябвало да издаде заповед краткотрайно да бъде прекратено построяването на жилищните здания, до момента в който напълно не бъде укрепен брегът.

„ В случая, защото и за двата обекта е налице позволение на градеж и частична планова документи, ние не можем да приказваме за несъмнено нелегално строителство. Ние приказваме за обекти, които са стартирани в отклоняване на избрани текстове на Закона за устройство на територията, за които нямаме или имаме отчасти налична техническа документи ”, означи началникът на ДНСК арх. Иван Несторов.

По отношение на строителството край екоплаж „ Корал ” има годна заповед на министъра на околната среда от 2014 година да не се правят строително-монтажни работи. Става въпрос за всички парцели край плажа, оповестява бТВ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР