Грози ги затвор до 10 години и глоба до 6

...
Грози ги затвор до 10 години и глоба до 6
Коментари Харесай

Само във Флагман.бг: Димитър, Злати и Станимир са биячите от кв. Ветрен, имали неуредени сметки с жертвите си

Грози ги затвор до 10 години и санкция до 6 хиляди лв.

Димитър Красимиров, Злати Златев и Станимир Христов са задържаните за изнудване и побой в бургаския кв. Ветрен, научи Флагман.бг от свои източници. Тримата обвинени през днешния ден застанаха пред Апелативния съд в Бургас с искане за по-лека мярка, само че магистратите решиха, че точно тримата са съизвършителите на тежкото закононарушение и ги оставиха зад решетките. 

Случаят е от 17 и 18 юли. Около 21,15 часа на паркинг в кв. Ветрен в съучастничество като причинители те принудили Христо А. от Провадия и Венцислав В. от село Блъсково, общ. Провадия да им предадат паричната сума от 5000 евро и 3000 лева, златни украшения и часовник. За задачата тримата са използвали и мощ – удряли са неведнъж по лицето и тялото на жертвите си. 

Биячите са били арестувани още на 19 юли. Окръжният съд ги е оставил в ареста, само че обвинените апелират решението пред Апелативния съд. Тримата настояха да излязат на независимост, защото са били родители и нямало кой да се грижи за децата им.

Според прокурор Йовита Георгиева това не е имало възпиращ резултат да извършат закононарушението.

До момента са осъществени голям брой претърсвания, назначени са съдебно-медицински експертизи, които са открили типа и степента на телените увреждания, характеризиращи към сегашния миг като лека телесна щета, сподели в правосъдната зала прокурорът. Обвинението настоя съдът да не почете настояването на Димитър, Злати и Станимир за по-лека мярка.  

Според апелативните съдии обоснованото съмнение за авторството на закононарушението и съществуващата действителната заплаха обвинените да се укрият или извършат закононарушение са налице. Именно по тази причина магистратите оставиха тримата зад решетките.

По информация на Флагман.бг както потърпевшите, по този начин и биячите са от област Варна. Обвиняемите са с непрекъснат адрес в град Дългопол. Те са имали неуредени сметки с жертвите си. Така и не стана ясно обаче за какво закононарушението е осъществено в кв. Ветрен, каква работа са имали всички в Бургас. 

Тримата са подведени под наказателна отговорност за тежко съзнателно закононарушение, наказуемо с отнемане от независимост от две до 10 години и санкция от 4000 до 6000 лева, както и опция за постановяване на конфискация до ½ от имуществото.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР