Грийн отговаря на критиките относно коментарите за импийчмънт: „Белият дом ме атакува“

...
Респ. Марджъри Тейлър Грийн (R-Ga.) отговори в събота на неотдавнашните
Коментари Харесай

Респ. Марджъри Тейлър Грийн (R-Ga.) отговори в събота на неотдавнашните критики на Белия дом към нея, като каза, че ще гласува против финансирането на правителството, ако Камарата реши да не започне разследване за импийчмънт срещу президента.

„Белият Хаус ме атакува, че искам разследване за импийчмънт, преди да гласувам да финансирам едно пени за нашето раздуто правителство с дълг от 32 ТРИЛИОНА долара“, написа Грийн в дълга тема в X, платформата, известна преди като Twitter.

„Имаме доказателствата, които те отчаяно се опитват да скрият, за да зададат въпроса“, продължи тя. „Трябва ли да попитаме? Трябва ли просто да погледнем? Смеем ли да проучим допълнително? Отговорът е ДА, но Белият дом е възмутен от дързостта ми да го изисквам.“

Белият дом критикува Грийн в четвъртък за нейния план, наричайки я „хардкор периферията“ на Републиканската партия.

„Последното нещо, което американският народ заслужава, е крайни членове на Камарата на представителите да предизвикат затваряне на правителството, което вреди на икономиката ни, подкопава готовността ни за бедствия и принуждава нашите войски да работят без гарантирано заплащане“, каза говорителят на Белия дом Андрю Бейтс .

Грийн в четвъртък постави и други условия за гласуването си, включително премахване на финансирането за Украйна, спиране на финансиране за „въоръжаването на правителството от Байдън“ и премахване на всички оставащи мандати, свързани с COVID.

„Ще се радвам да работя с всички мои колеги. Ще работя с председателя на Камарата. Ще работя с всички. Но аз няма да финансирам тези неща“, каза тя.

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти (R-Калифорния) сигнализира за плановете си да продължи напред с разследване за импийчмънт на Байдън и чуждестранните бизнес сделки на семейството му. Маккарти обаче каза в петък, че това зависи от пълното гласуване на Камарата, когато сесията се поднови през септември.

Крайният срок за финансиране на правителството е 30 септември и председателят каза на републиканците в Камарата, че очаква да се премести напред към краткосрочна временна мярка за предотвратяване на спиране.

За най-новите новини, времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР