Грипната епидемия в областите Бургас, Плевен, Пловдив и Хасково се

...
Грипната епидемия в областите Бургас, Плевен, Пловдив и Хасково се
Коментари Харесай

Отменят грипната епидемия в четири области

Грипната зараза в областите Бургас, Плевен, Пловдив и Хасково се анулира.  Това взеха решение през днешния ден Регионалните щабове за битка с грипа и острите респираторни болести.

Учениците в Бургаска област се връщат в класните стаи от 7 февруари. През последните дни се следи спад на случаите на болни - 211,83. За съпоставяне предходната седмица стойностите са били 241,24.

Най-висока е заболяемостта във възрастовата група 5-14г., а най-ниска при групата над 65 година

Грипната епидемия област Хасково също се анулира.  Прекратява се действието на противоепидемичните ограничения. През предходната седмица заболеваемостта в района е намаляла до 178 на 10 хиляди Прагът за зараза е 255 на 10 хиляди души.

Всички ограничаващи ограничения, които бяха въведени против грипа в област Пловдив, отпадат от вторник, 5 февруари. Учениците в Пловдив, Раковски, Съединение и община " Марица " са във почивка до сряда в това число със заповед на кмета на общината. За учебните заведения на територията на " Родопи " децата се завръщат в клас в петък.

В област Плевен грипната зараза се анулира от на следващия ден, отпадат и въведените краткотрайни противоепидемични ограничения. Към днешна дата заболеваемостта от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) е 228 на 10 000, което е под епидемиологичните стойности от 261 на 10 000. Значително по-ниска е и от пиковата стойност от 317 на 10 000, достигната в седмицата от 22 - 26 януари.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че се удължава грипната зараза в област Варна. Учениците обаче се връщат в клас от 6 февруари. София и Стара Загора пък остават под прага за оповестяване на грипна зараза.
 Във Варна удължават грипната зараза, София и Стара Загора не влизат Обновена
Във Варна удължават грипната зараза, София и Стара Загора не влизат

Учениците във варненска област обаче се връщат в клас от 6 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР