Грипна епидемия в още две области от днес.Нови две области

...
Грипна епидемия в още две области от днес.Нови две области
Коментари Харесай

Грипна епидемия в още две области от днес


Грипна зараза в още две области от през днешния ден.

Нови две области афишират грипна зараза от понеделник заради нарасналата заболеваемост. Това са Габрово и Пловдив.

Въвеждат се краткотрайни ограничения до 28 януари.

Преустановяват се плановите съвещания на бременни дами и деца. Не са разрешени профилактични прегледи и задължителните имунизации и реимунизаци.

Провежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и учебни заведения. Забраняват се свижданията в лечебните заведения и обществени институции за деца и възрастни.

По-рано грипна зараза беше оповестена и в област Смолян. От Министерството на здравеопазването припомнят, че носенето на маски и спазването на отдалеченост при скупчване на хора са целесъобразни.

Предвид  циркулацията на грипни вируси  на територията на страната, Министерството на здравеопазването припомня,

че  носенето на маски и спазването на отдалеченост  при скупчване на хора, са целесъобразни за предотвратяване от заразяване с грип, ковид и остри респираторни болести.

Заради оповестената грипна зараза, в Габрово е отменено  плануваното тържество  на 22 януари честване на Деня на родилната помощ в МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “ АД, оповестиха от регионалното лечебно заведение.

Грипна зараза и  в област  Смолян  влезе в действие от 18 януари, като ще продължи до 24 януари 2024 година

Решението за област Смолян е взето въз основа на повишение на заболяемостта от грип и остри респираторни болести, дотигнала епидемиологични стойности от 268,9 болни на 10 000 население, както и даказана циркулация на грипни вируси в Смолянска област.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР