Грипът е заразна инфекция и едва ли някой иска да

...
Грипът е заразна инфекция и едва ли някой иска да
Коментари Харесай

Секс по време на грип: Какво е влиянието му, когато боледуваме?

Грипът е заразна зараза и надали някой желае да съобщи на обичания си с вируса. Но в случай че към този момент спите в едно и също легло, по какъв начин тогава любовта ще се отрази на здравето?

Лекарите знаят, че сексът е доста потребен за здравето. Той форсира синтеза на хормони на удоволствието, които са потребни за нас, покачва телесната температура, форсира метаболитните процеси и оказва помощ да се отпуснете.

Но с всичките си преимущества, той има и странични резултати, които не е добре да се комбинират с настинки. Да забележим дали е допустимо да се " лекува " секс ARVI и грип.
Ефект първи: тресчица
Полезно ли е да се покачва температурата при простуда?

Полезно е, тъй като нагряването е съпроводено от спомагателни резултати: нараснало кръвообращение, ускорено снабдяване на антитела до мястото на възпалението. С ускорения приток на кръв, кислородът и питателните субстанции се популяризират по-бързо по цялото тяло и това ускорява имунната отбрана.

Плюсовете са явни, само че има и дефекти.

Ако телесната температура към този момент се доближава до фебрилна, над 37,8 ° C, тогава тя не би трябвало да се покачва по-високо. Такова прекалено нагряване ще докара до в допълнение натоварване на сърцето и кръвоносните съдове. Ето за какво хората със сърдечни болести са изложени на необикновен риск при грип, който предизвиква тресчица.

Ако ARI е бактериален или се развият затруднения след грип, тогава повишението на температурата може да аргументи развиване на бактериална зараза. Например в случай че сте с хронично бъбречно заболяване, пневмонията може да се появи като затруднение. Тогава не трябва да рискувате.
Ефект втори: Ускоряване на имуноглобулиновия синтез
Имуноглобулин А се секретира след секс в увеличени количества. Това потребно ли е? Да, когато става въпрос за попречване на инфекции, да вземем за пример, в самото начало на респираторно заболяване, след хипотермия или контакт с болен човек. Тоест във всички обстановки, когато е допустимо да се предотврати или спре „ прясна “ зараза.

Недостатъци при стимулиране на имунитета също има.

Невъзможно е да се принуди имунната система да се съпротивлява интензивно на вирусите в пика на болестта. Подобна намеса може както да помогне, по този начин и съществено да навреди. Ако се опитате да „ изтръгнете “ повече имуноглобулини от организма си, защитните сили на организма може да не устоят.

Укрепването на имунната система е допустимо единствено в първия стадий на болестта. Острите респираторни вирусни инфекции се развиват последователно, температурата се покачва на стадии и имунитетът може да се подкрепи малко.

В случай на грип вирусната офанзива стартира след няколко часа, имунната система ненадейно се включва в работа и не си коства да я подтиквате с нещо друго - секс, имуномодулатори.

Лекар би трябвало да диагностицира болестта. 

С грип човек е в положение да дефинира началото на инфекцията с акуратност от няколко часа. Всичко стартира ненадейно: тресчица, мускулни болки, респираторни признаци.
Ефект три: Подобряване на дихателните процеси
Ускореното дишане е сателит при упражненията, а сексът не е изключение. Полезно ли е при респираторни инфекции?

Полезно е, защото дихателните извършения оказват помощ да предотвратят затруднения след остри респираторни вирусни инфекции. Интензивното дишане може да предотврати да вземем за пример развиването на бронхит.

Упражнението за разрастваща се респираторна зараза също оказва помощ. Действат същите фактори: телесната температура се покачва, дихателната система работи по-интензивно.

Ако изберете и тренировки във фитнес залата, с цел да ускорите възобновяване, откривателите удостоверяват, че физическата интензивност ще помогне при остри респираторни инфекции.

Важно е обаче мястото за тренировки да е добре вентилирано, а оборудването да се почиства постоянно. Според статистиката в дъмбелите в известните фитнес зали има 300 пъти повече бактерии, в сравнение с в тоалетните!

Минуси от интензивно дишане също има. Ако затрудненията към този момент са почнали, сходни дихателни извършения няма да оказват помощ. По-скоро, в противен случай, възпалението ще се ускори. Причината е разхода на телесни запаси, които са нужни за битка с инфекцията.

С грипа могат да се развият затруднения под формата на бронхит и пневмония със светкавична скорост./ zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР