Грипът е с много по-голямо разпространение и доста по-тежко протичане.

...
Грипът е с много по-голямо разпространение и доста по-тежко протичане.
Коментари Харесай

Меджидиев с подробности за промените в ТЕЛК и ваксинацията срещу грип

" Грипът е с доста по-голямо разпространяване и много по-тежко протичане. Слава Богу, в някои области, където се взеха ограничения, давам образец Бургас, към този момент имаме прекосяване на пиковата обстановка на заразяване с грип. Вървим надолу. Имаме няколко области в страната, в които са към момента са високи равнищата. За София ситуацията е умерено, не се постановат налагане на спомагателни ограничения ", заяви здравният министър Асен Меджидиев след постоянното съвещание на Министерски съвет.

" Министерство на здравеопазването предлага постоянно проветряване, потребление на маски, когато сме на публични места, където има скупчване на доста хора и превръщане към персоналните лекари ", напомни Меджидиев.

Министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев заяви измененията в ТЕЛК, признати на постоянното съвещание на Министерски съвет.

Подобрена е и програмата за профилактика на имунизацията против грип, заяви Меджидиев.

" Предвидено е повишение на имунизационния обсег за 2023 година на 25%. Очакваме имунизационния обсег през 2026 година да бъде 35% ", сподели министърът на опазването на здравето.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР