Грижи за орхидеята у дома Орхидеята е символ на женствеността

...
Грижи за орхидеята у дома Орхидеята е символ на женствеността
Коментари Харесай

Грижи за орхидеята, които ви гарантират обилни цветове

Грижи за орхидеята вкъщи

Орхидеята е знак на женствеността и хубостта. Не е изненадващо, че мнозина желаят да имат това цвете вкъщи. Единственият проблем е, че сме привикнали да отглеждаме непретенциозни стайни цветя и е по-трудно да се оправим с капризната орхидея.

В тази публикация ще разберете по какъв начин да накарате орхидеята ви да цъфти. Всъщност, грижата за растението не е толкоз сложна, колкото си мислите. Ако нуждата да отделите малко време за грижа за цветето не ви плаши, тогава има действителен късмет след известно време да се радвате на водопад от нежни пъпки.

Първото нещо, на което би трябвало да обърнете внимание, е стайната температура. Орхидеята обича топлината и не вирее на мраз, а оптималната температура за развиването на това растение се колебае в много комфортни и за индивида граници: от 18 до 28 градуса. Идеалният вид е дневната температурата на въздуха да е с към 5 градуса по-висока от нощната.

„ Моето обичано растение е орхидея. Във всекидневната имам една орхидея повече от 5 години и съм удовлетворен от непрекъснатия й разцвет. В някои моменти е имала над 100 цвята.

Какво би трябвало да се направи, с цел да се почувства удобно орхидеята?
“Поставете саксията по-далеч от директната слънчева светлина. В противоположен случай изгарянията по листата са неизбежни.

Следователно растението не би трябвало да се слага от южната страна на стаята. Като се има поради това, държа орхидеята в дъното на стаята на масичката за кафе. Мисля, че й харесва тук. ”

Важна роля за вярното развиване на орхидеята играе вярното поливане. Прекомерното напояване прави почвата прекомерно влажна, което предизвика изгниване на корените на орхидеята.

„ През лятото обливам орхидеята един път на 7 дни, през зимата – не повече от 2-3 пъти месечно. Освен това, виждам повече положението на растението. Ако виждам, че долните цветове стартират да повяхват, тогава евентуално не му доближава влага. Същото нещо, в случай че листата престанат да стърчат (като ушите на заек), а са провиснати и меки. В подобен случай обливам растението ”.

Можете да потапяте напълно кореновата система във вода. Това е допустимо с помощта на специфичния дизайн на саксията, която има сърцевина с дупки изпод, а извън – по-голяма саксия.

Този дизайн ви разрешава елементарно да вземете вътрешната саксия и вместо да я поливате, да я поставите в съд с вода (тук можете да добавите тор). Достатъчно е да я оставите за 15-20 минути, тъй че цялото наличие да бъде наситено с влага.

Можете да полеете с вода и от горната страна и по-късно да оставите водата да изтече изцяло. За това са нужни дупки в дъното на саксията.

Вижте още: Мека като памук питка, даже след няколко дни. Лесен трик!

Както можете да видите тези грижи за орхидеята не са толкоз сложни. Това, обаче ще разреши на орхидеята да цъфти щедро, трансформирайки се в същинска украса за вашия дом.

Така че за какво да не се радвате на такава хубост в дома си?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР