Грижата за кожата и външния вид е приоритет за всяка

...
Грижата за кожата и външния вид е приоритет за всяка
Коментари Харесай

Как да използваме правилно натуралното масло от синя вратига

Грижата за кожата и външния тип е приоритет за всяка уважаваща се дама, а трендовете сочат, че от ден на ден хора се обръщат към естествените съставки и натуралните артикули. Билките и етеричните масла са богати на витамни, минерали, антиоксиданти и редица значими за организма ни субстанции. 
Такава е и билката синя вратига. Тя е част от фамилията на лайката и сходно на нея, има противовъзпалителен резултат. Подходяща е за кожата, защото се бори с възпаленията, акнето, повредените кафези, признаците на стареене и т.н. 

Ползите от синя вратига за кожата
Етеричното масло от черен пипер има цели 10 ПОЛЗИ за здравето
Сред подправките, които участват на масата ни всеки ден, е черният пипер. С него овкусяваме съвсем всяко ядене. Знаете ли обаче, че им...
Прочети повече
Синята вратига можем да открием в състава на доста артикули на пазара – от кремове до серуми и есенции, както и натурални масла от синя вратига. Има хидратиращи и овлажняващи свойства и е уместно за другите видове кожа.
Особено потребна е при кожни раздразнения, зачервявания, акне, отичане. Помага за по-бързото зарастване на раните, може да се употребява и при слънцезащитата, както и в анти-ейдж грижата.
Нека разгледаме и изгодите й поотделно:

Хидратиращи свойства

Малото от вратига е способно да хидратира кожата ни в дълбочина, като по този метод поддържа водния баланс в кожата, стопира прекомерното произвеждане на серум или изсушаването на кожата. Образува тъничък лекомислен пласт върху лицето ни, който не разрешава на влагата да се изпари.

Успокояващи свойства

Маслото от синя вратига има прелестен мирис и основава ароматерапевтичен резултат. С него може да потушите безпокойството си, да редуцирате напрежението и тревогата, както и да се отпуснете след дълъг работен ден. 
Етеричните масла, които ще ви избавят от болката при артрит
Артритът изтезава милиони хора всеки ден. Въпреки доста дребното известия за сполучливо лекуване, признаците на артрит могат да бъдат спрени...
Прочети повече
Бори се с акнето

Противовъзпалителното му деяние ще спомогне при битката с гнойните пъпки и акнето. Ще успокои раздразненията, възпаленията и зач    ервяванията.

Как да използваме вярно натуралното масло от синя вратига?

Ако не сте осведомени и до момента не сте употребявали сходен артикул, преди всичко ще кажем, че качеството е от огромно значение и ви предлагаме да си  набавите 100% чисто масло от билката, с цел да извлечете оптимално изгодите от нея.

Маслото от синя вратига би трябвало наложително да се комбинира с друго масло – базово или притежател. Като такова може да употребявате кокосово масло, зехтин или жожоба. Чистото масло е с мощни свойства и може да раздразни кожата ви вместо да я успокои. Смесете по няколко капки и от двете масла и по-късно нанесете върху кожата.
Как елементарно да борим настинката с етерични масла?
Етеричните масла от евкалиптус, риган, босилек, чаено дърво и джоджен въздействат удобно при хремите и грипа и поради това се препоръч...
Прочети повече
Може да добавите и няколко капки от маслото в продуктите за грижата за кожата – серуми, кремове, маски. 
Както споменахме, поради антитерапевтичните си свойства може да употребявате маслото от синя вратига и като ароматизатор за дома – 10 капки в бутилка вода с разпръсквач ще свършат чудесна работа за комфортен дом със свежо благоухание.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР