Грижа за коледния кактус, която гарантира обилен цъфтеж. Може да

...
Грижа за коледния кактус, която гарантира обилен цъфтеж. Може да
Коментари Харесай

Правилните грижи за коледния кактус ви гарантират обилен цъфтеж

Грижа за коледния кактус, която подсигурява изобилен разцвет.

Може да ви звучи нелогично, че може да има цвете, което да не обича слънцето, а да обича доста вода, само че има такова цвете и това е коледният кактус.

Какво би трябвало да извършите, с цел да цъфти щедро? Цъфтежът стартира края на ноември и продължава до края на януари. Няма по-красиво зимно цвете от него, само че от време на време не желае да цъфти. Мнозина се грижат погрешно за това цвете. То не би трябвало да остава без вода и в стая със изсъхнал въздух.

Грижа за коледния кактус и правила за развъждане
Не забравяйте, че коледният кактус обича непряка светлина: Температурата на въздуха би трябвало да бъде минимум 15 градуса по Целзий.

През лятото, изнесете това цвете на открито, тъй като се нуждае от въздух. И не забравяйте да го поливате всеки ден.

Коледният кактус принадлежи към капризните цветя, които не би трябвало да се пипат през сезона на цъфтежа: в случай че по време на цъфтежа преместите саксията или единствено в случай че я завъртите, той ще спре да цъфти.

През пролетта наторете коледния кактус. Растението пораства най-много през лятото, по тази причина го торете два пъти месечно. Спрете подхранването през септември.

Никога не го подрязвайте с ножица или нож и отстранявайте непотребните клончета с ръка. По този метод коледният кактус ще цъфти по-красиво и по-богато.

Коледният кактус се пресажда в края на февруари, когато дефинитивно стопира да цъфти.

В началото на декември поставете това цвете в добре осветена стая, само че в никакъв случай на директна слънчева светлина. След това ще се разсъни и ще стартира да цъфти щедро.

Съвет: Когато коледният кактус спре да цъфти, последователно намалете поливането, поставете го на хладно и мрачно място до края на март. Оставете го да си почине. В края на март растението стартира вегетационния си интервал, тъй че можете да върнете цветето на нормалното му място.

Вижте още: Домашно средство за лекуване на щитовидна гуша

Важна забележка: Пресаждайте младите растения един път годишно и по-старите един път на 5 години. Саксията би трябвало да е плитка и необятна. Една трета от саксията би трябвало да се изпълни с дренажна почва, до момента в който останалата част може да се изпълни с домашна почва, смесена с наедрял пясък.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР