Григор изигра пореден силен мач, но това не бе достатъчно

...
Григор изигра пореден силен мач, но това не бе достатъчно
Коментари Харесай

Малко не достигна на Гришо да победи Медведев

Григор изигра следващ мощен мач, само че това не бе задоволително за триумф против международния №3 Даниил Медведев. В мач от втория кръг на шампионата от категория АТР 500 във Виена. Българинът отстъпи на настоящия първенец с 6:3, 2:6, 4:6 за 2 часа и 5 минути игра.

Със сигурност Григор има за какво да съжалява в този мач. След успехите над международния №4 Холгер Руне и международния №2 Карлос Алкарас, българинът не бе надалеч от това да вземе следващ скалп на топ тенисист единствено в границите на две седмици.

Григор сподели най-хубавото от себе си в един съвсем съвършен първи сет. Трябва да отчетем, че в него Даниил Медведев спомагаше българина с купищата си непредизвикани неточности. За страдание обаче след този прелестен първи сет Гришо позволи поврат, за който с изключение на слабия втори сет, съдбовен се оказа и деветия гейм в третия сет, в който един пробив прати успеха при Медведев.

Така за втора поредна година Григор губи във Виена точно от Медведев. Преди година това се случи на полуфиналите, а в този момент още във втория кръг. Мачът стартира чудесно за Гришо, който съумя да стигне до пробив още в първия сет. С двойна неточност Даниил Медведев му подари брейкбол, който българинът осъществя за 2:1, а по-късно затвърди пробива за 3:1.

В тези минути се виждаше какъв брой раздразнителен е Медведев, само че не толкоз от позволения пробив и развиването на сета. По-скоро може да кажем слабата си игра и допускането на куп непредизвикани неточности.

Руснакът не спираше да бърка топки от форхенд. Това се случи на няколко пъти и в седмия гейм, а с нова двойна неточност Медведев подари нов брейкбол за Гришо, който бе осъществен за 5:2.

 БГНЕС/ЕПА

Тук обаче пристигна първото пропукване за Димитров. Той сервираше за сета, само че сподели съмнения и започва с двойна неточност, а по-късно сервисът му изчезна и Медведев стигна до брейкбол, който осъществя за 5:3.

Лудите няколко гейма обаче продължиха с нов пробив. Първо Гришо пропиля два сетбола при 40:15. След това двойна неточност на Медведев му подари нов късмет, който бе прахосан. Гришо обаче си създаде четвърти сетбол с магическо отиграване. Едва достигнал топката на личната си съществена линия, съумя с бекхен да трансферира съперника и да пласира удара си навръх неговата линия.

Григор осъществя четвъртия си късмет за сета и го завоюва с 6:3.

Във втория сет обаче всичко се прекатурна. Частта стартира с 40:15 за Гришо в първия сет, само че внезапно играта на българина се срина и той позволи неочакван поврат и пробив.

Това напълно прекатурна настроенията на корта. Медведев стартира да намира своите удари от форхенд, котио към този момент не излизаха в навън, а попадаха в полето на Гришо и носеха точки на руснака.

Той изигра сета по отличен, шампионски метод, като пробив за повторно за 4:1, а без да даде каквито и да е шансове на Гришо, затвори частта с 6:2 гейма.

Решителната трета част стартира равностойно. И двамата бяха свели рисковете до най-малко, като имаха по сериозен миг във втория и тетия гейм, когато трябваше да избавят по един брейкбол.

Нещата продължиха да се развиват по този равносилен метод, до момента в който не пристигна деветият гейм при резултат 4:4.

Тогава още веднъж всичко за Гришо се срина. Той прати два бекхенда по правата в навън. След това сбърка на мрежата и в последна сметка позволи пробив на нула, а Медведев трябваше да сервира за мача. Руснакът свърши чудесно работата си и продължава напред в шампионата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР