Григор ДимитровВ публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите Григор Димитров

...
Григор ДимитровВ публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров завършва сезона в топ 30 за десета година

Григор Димитров
В оповестената през днешния ден международна класация на тенисистите Григор Димитров резервира 28-ото си място. Тъй като от сезона на АТР остана да се изиграят единствено финалите в Торино, това значи, че първата ни ракета ще приключи за десета поредна година в топ 30, оповестява БНР.

Димитров завърши и 2021 година като №28. Най-доброто класиране на Григор в края на сезона беше през 2017-а, когато след купата от финалите в Лондон той зае третото място.

Димитър Кузманов е №213 и през днешния ден стартира присъединяване на чалънджъра в Роан, Франция. Съперник на пловдивчанина е Раду Албот от Молдова.

На същия шампионат играе и Адриан Андреев, който е №221 тази седмица. Той ще срещне французина Артюр Фис. При триумф двамата български тенисисти ще се срещнат между тях във втория кръг.

В квалификациите в Роан пък играе Александър Лазаров, който е 278-и в класацията. Във втория кръг през днешния ден той ще се изправи против естонеца Марк Лаял.

На върха продължава да е Карлос Алкарас, който ще пропусне финалите в Торино поради проблем с коремен мускул. Втори е още веднъж Рафаел Надал, а на третото място се изкачи Стефанос Циципас.

В челната десетка дебютира 18-годишният датчанин Холгер Руне, който е №10, откакто завоюва нощес купата от Мастърс 1000 шампионата в Париж.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР