Григор Димитров (№29 в света) не можа да достигне за

...
Григор Димитров (№29 в света) не можа да достигне за
Коментари Харесай

Зверев спря Гришо на Ролан Гарос

Григор Димитров (№29 в света) не можа да доближи за първи път на 1/4-финал на " Ролан Гарос ". Водещата ни ракета загуби в IV кръг от Александър Зверев (№27) с 1:6, 4:6, 3:6 за 2,17 часа. На централния корт " Филип Шатрие " българинът направи 50 непредизвикани неточности и 14 печеливши удара, което се оказа основно.
В първия сет хасковлията бе неразпознаваем. Във втория той подвигна равнището, като съумя да пробие и да поведе с 3:2, след което завоюва своя сервис гейм. Българинът пропусна три точки за нов пробив в седмия гейм, само че Зверев се отбрани и взе подаването си. На собствен ред германецът проби Димитров и това обърна развоя на сета. В третата част Гришо небрежно се съобщи.
Срещата не мина без скандал, тъй като уредниците не разрешиха на Зверев да си постави инсулин на корта. Саша е с диабет вид 1 от 4-годишен.
Достигането до 1/8-финал за Димитров е второ в Париж след 2020 година Българският тенисист си подсигурява нанагорнище до №25 в международната класация. Той заслужи и 240 000 евро. 
" Не играх добре. Отдавна не ми се беше случвало да играя на огромен корт. Дистанцията ми беше малко по-различна. Не е имало напрежение, просто ударите ми нямаха такава тежест, изключително против вятъра, беше мъчно да отправям топката.
Той игра в действителност солидно през целия мач, като цяло заслужаваше да завоюва. Направих положителни неща във втория сет, успявах да го движа повече, да го слагам в неуместна позиция. Подобни мачове не са приятни, само че би трябвало да продължа с високо вдигната глава ", сподели Гришо. Преди тази загуба той записа три трисетови победи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР