Григор Димитров (№29) се класира за третия кръг на домашния

...
Григор Димитров (№29) се класира за третия кръг на домашния
Коментари Харесай

Гришо би в Монте Карло, Джокович отпадна

Григор Димитров (№29) се класира за третия кръг на " домашния " Мастърс 1000 шампионат на червени кортове в Монте Карло. Най-добрият български тенисист преодоля след поврат някогашния финалист в шампионата Душан Лайович (Сър, №49) с 4:6, 6:3, 6:2.
Димитров, който живее в Монте Карло, изоставаше със сет и пробив (4:6, 2:3), само че съумя да навакса и завоюва 10 от последните 12 гейма, а с това и мача.
Вчера българинът почиваше, а Каспър Рууд (Нор, №7) надделя Холгер Руне (Дан, №79) със 7:6 (5), 7:5 и е идващият му противник.
На старта Димитров отхвърли Николоз Басилашвили (Груз) при 6:3, 2:0 след 51 минути на корта.
Номер 1 в света Новак Джокович отпадна още в първия си мач в Княжеството и първи от повече от 2 месеца след загуба от Алехандро Давидович Фокина (Исп, щ46) след 3:6, 7:6 (5), 1:6. за 2,56 ч.
" Бих желал да поздравя Алехандро, който беше по-добрият състезател. Той съумя да откри по-добър темп от мен през първите два сета, до момента в който аз бях притиснат до въжетата през целия мач. Не мога да приказвам изключително за своите шансове, тъй като непрестанно изоставах в резултата. Имаше доста геймове, в които имах точка за тяхното продобиване, само че изгубих огромна част от тях. Той умерено можеше да завоюва дуела в два сета, единствено че аз съумях да се преборя и да вкарам срещата в трета част, но след това се разпаднах физически и не можех да вървя повече ", съобщи Ноле.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР