Григор Димитров заяви, че се чувства в по-добра форма в

...
Григор Димитров заяви, че се чувства в по-добра форма в
Коментари Харесай

Григор Димитров се чувства в по-добра форма на клей, отколкото през 2017 г.

Григор Димитров съобщи, че се усеща в по-добра форма при започване на сезона на червени кортове, в сравнение с през предходната година. Българският тенисист изрази убеденост, че може да реализира по-добри резултати на тази настилка спрямо предходни сезони.

Димитров започва мощно сезона на клей, откакто доближи до първия си полуфинал в Монте Карло. Българинът беше спрян от международния №1 Рафаел Надал, който завоюва по извънредно безапелационен метод 11-ата си купа в княжеството.

Тази седмица Димитров ще взе участие в шампионата от категория " АТП 500 " в Барселона. Шампионът от финалите на АТП, който ще играе в каталунската столица за пръв път от 2013 година, ще срещне французина Жил Симон или беларуския квалификант Иля Ивашка.

С достигането до полуфиналите в Монте Карло Димитров завоюва повече точки, в сравнение с през целия минал сезон на червени кортове. Тогава той напусна Маракеш, Монте Карло и Рим още след първия си мач, а в Мадрид и " Ролан Гарос " беше отхвърлен в третия кръг

" Не е неприятно като за начало. Отпаднах рано в Маями и бях малко обезпокоен, че няма да съм натрупал задоволително мачове преди огромен шампионат като този в Монте Карло, само че в това време това ми даде опция да си умря малко и да се приготвя добре ", сподели Димитров преди шампионата в Барселона.

" Нещата се развиват в вярната посока. С всеки мач се усещах все по-добре, движех се добре по корта. Това са най-важните неща, когато играеш на клей. Останалото е доста здрава борба и когато стане напечено, би трябвало да си подготвен ", добави международният №5.



Димитров е сигурен, че може да реализира положителни резултати на червени кортове. " Искам да се показва добре на клей. Това е приоритет №1 сега. Мисля, че предходната година се показах добре, само че не задоволително. Не бях задоволен. Усещам, че мога да реализира по-добри резултати на клей. Израснах на тази настилка. Мога да играя добре и да се показва добре на нея. Надявам се, че ще го покажа в идващите седмици. "

Турнирът в Барселона се обрисува извънредно мощен. В него ще вземат участие четирима играчи от топ 10 - Надал, Димитров, Доминик Тийм и Давид Гофен, както и носителят на 12 трофеи от Големия шлем Новак Джокович и двукратният първенец в Барселона Кей Нишикори.

В конкуренцията ще се включат и някои от експертите на червени кортове - Диего Шварцман, Пабло Кареньо Буста, Алберт Рамос Виньолас. Останалите сложени в главната скица са Хьон Чун, Адриан Манарино, Фелисиано Лопес, Андрей Рубльов, Фернандо Вердаско и Карен Хачанов.

" Невероятно е да видиш всички тези тенисисти, които играят тук. Мисля, че всички са гладни за мачове и борба, което е ужасно. Много съм благополучен да видя това и съм изцяло подготвен за конкуренцията. Ако искаш да си най-хубавият, би трябвало да победиш най-хубавите в даден миг ", приключи Димитров.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (874)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР