Григор Димитров започна успешно кампанията си в последния турнир от

...
Григор Димитров започна успешно кампанията си в последния турнир от
Коментари Харесай

Димитров се справи с Баутиста-Агут в Париж

Григор Димитров стартира сполучливо акцията си в последния шампионат от Мастърс 1000 сериите в Париж. Българинът се оправи със съпротивата на Роберто Баутиста-Агут във втори кръг след 7-6 (10), 6-4. Това бе трета победа от четири дуела за деветия в света Димитров.

Първият сет бе равносилен, като двамата по този начин и не съумяха да се пробият и разумно развръзката бе решена в тайбрек. В него испанецът поведе с ранен минипробив за 2-0, само че българинът отвърна с три следващи точки. Последва нов минибрейк и Димитров имаше три сетбола при 6-3. Той обаче по този начин и не съумя да оползотвори трите си шанса за затваряне на откриващата част и Агут доближи до 6-6. При 11-10 Григор въпреки всичко съумя да завоюва първата част след 12-10.

Вторият сет стартира чудесно за него след ранен пробив. Димитров осъществя още един, с цел да дръпне с 4-1 в геймовете, само че тогава Баутиста-Агут сподели непримиримия си дух и се върна в резултата, изравнявайки за 4-4. Испанецът обаче не може да материализира набраната инерция от трите поредни гейма и позволи нов съдбоносен пробив, след който Григор сервира сполучливо за крайния триумф.

Следващият му противник ще бъде хърватина Марин Чилич, който нощес победи германеца Филип Колшрайбер в два сета. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР