Григор Димитров започна с убедителна победа на Ролан Гарос -

...
Григор Димитров започна с убедителна победа на Ролан Гарос -
Коментари Харесай

Григор Димитров с нов екип и победа на Ролан Гарос

Григор Димитров стартира с безапелационна победа на " Ролан Гарос " - 6:0, 6:3, 6:2 над тръгналия от квалификациите Тимофей Скатов (Казахстан). Двубоят продължи по-малко от 3 часа.

Следващият противник на Димитров е Емил Руусувуори, който надви в 5-сетова борба над Грегоар Барер - 6:2, 6:7(7), 5:7, 6:1, 6:4.

Първият сет приключи единствено за 27 минути, като някогашният №3 в ранглистата направи три пробива. Шестият гейм даже беше рекордно къс, откакто българинът не даде даже и точка.

Изненадващо, Димитров позволи пробив на старта на втората част, откакто концентрацията му очевидно спадна и той направи непредизвикани неточности. Реагира бързо и върна брейка. Скатов беше притиснат от мощните удари на Григор, направи и двойна неточност, което изравни геймовете.

Хасковлията си взе умерено идващото подаване и по подобен сцeнарий проби за 3:1. Скатов опита да изтегли съперника си на мрежата и да опитва прехвърлящи удари, само че не му се получи. След това ретурът на Димитров проработи и той осъществя подаването си и за 4:1. Разменени сервиси до края осигуриха удобно 6:3 и 2:0 сета.

Третата част вървеше с поделено превъзходство до 2:2. Тогава най-хубавият ни тенисист съумя да вземе сервиса на казахстанеца от 0:40. Най-напред изравни на 40:40, употребявайки неточности на противника, а по-късно при дълго разиграване съумя да стигна до поврат и затвърди пробива си.

Увереността на 29-ия в света му обезпечи нов пробив до 5:2. Роденият през 2001 г. Скатов опита да даде последна опозиция на Димитров в последния гейм на мача. Той отрази цели четири мач-пойнта, преди българинът да затвори срещата.

Около първата ни ракета има огромна вест - той е сменил компанията за екипировка, към този момент не е Nike, а Lacoste. Американският колос бе спонсор на Димитров повече от 15 години. Явно последният контракт не е възобновен. 

Така Григор се причислява към асове като Новак Джокович и Даниил Медведев, които са " обличани " от Lacoste. Ноле приветства българския си другар в Инстаграм с " добре пристигнал в фамилията ", наричайки го " братко ".

До събота, когато игра на край в Женева, Гришо още носеше Nike. 
Медведев отпадна още на старта
Голямата изненада на деня сервира намиращият се на 172-о място в ранглистата на АТР Тиаго Сейбот Вилд - той отстрани Даниил Медведев (Русия). Младият бразилец не се съобщи в борба, траяла 4 часа и 15 минути и победи с 7:6(5), 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:3.

Това е най-голямата победа в кариерата на Тиаго Сейбот, който с изключение на всичко пристигна и от квалификациите. Макар и да не е измежду огромните експерти на клей, руснакът бе считан за любимец най-малко за полуфинал, откакто сграбчи купата на мастърса в Рим преди дни.

Четвъртият подложен и миналогодишен финалист Каспер Рууд се класира за втория кръг с победа с 6:4, 6:3, 6:2 над шведския квалификант Елиас Имер. 

Германецът Александър Зверев, който през предходната година се контузи тежко в Париж, ce завърна там с победа. Той се оправи с южноафриканеца Лойд Харис със 7:6(6), 7:6(0), 6:1.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР