Григор Димитров винаги е обичал да играе на австралийска зема

...
Григор Димитров винаги е обичал да играе на австралийска зема
Коментари Харесай

Доминация в Австралия: Григор отстъпва само на Голямата тройка по спечелени точки

Григор Димитров постоянно е обичал да играе на австралийска зема и изрично Аустрелиън Оупън е неговият най-успешен шампионат от Големия Шлем. Българинът също така има чудесни обичаи и на подготвителните съревнования през австралийското лято и е някогашен първенец в Бризбейн, където също така се класира и за едвам втория си край при експертите.

Всичко това доказава, че безспорно първата ни ракета е един от най-добре справящите се играчи в тази част от сезона и статистиката образно го удостоверява. Става въпрос за извадка, която демонстрира извоюваните точки от състезателите в ATP Тура по време на надпреварите в Австралия, които са се провели сред 2017-а и 2021-а година.

Този петгодишен откъслек е извънредно потребен за хасковлията, който доближава до един полуфинал и два четвъртфинала в Мелбърн, а също така завоюва купата в Бризбейн. Всъщност се оказва, че само тенисистите от Голямата тройка са завоювали по-сериозен актив за международната класация от родния ни представител, в случай че се вгледаме единствено в резултатите реализирани на Зеления континент.

Очаквано водач във въпросната ранглиста е Новак Джокович, защото сърбинът завоюва последните три трофеи на първия за годината " мейджър " шампионат, след което се подрежда Роджър Федерер, при който отидоха останалите два трофея в съответния интервал, до момента в който челната тройка се добавя от Рафаел Надал.

Ето и цялостен лист с челната десетка по този индикатор:



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР