Григор Димитров тръгна с чиста победа над американец в ПекинГригор

...
Григор Димитров тръгна с чиста победа над американец в ПекинГригор
Коментари Харесай

Григор Димитров тръгна с чиста победа над американец в Пекин

Григор Димитров потегли с чиста победа над американец в Пекин
Григор Димитров победи американеца Тенис Сандгрен със 7-5, 6-3 в среща от първия кръг на тенис шампионата на твърди кортове в Пекин. Първата ни ракета е подложен под номер 3 в главната скица на конкуренцията и трябваше да играе с Райън Харисън, който обаче се отхвърли в последния миг поради контузия и мястото му зае неговия съотечественик Сандгрен, "щастлив губещ" от квалификациите.

27-годишният българин до момента не бе играл против връстника си от Съединени американски щати, който е 59-и в ранглистата. В първия сет Гришо чакаше своя миг и направи пробив в шестия гейм за 4-2, след което го затвърди (5-2), само че след това загуби три следващи гейма и резултатът бе подравнен - 5-5. След това хасковлията сподели класата си и взе идващите два гейма, с цел да поведе в мача. Димитров започва доста добре и втория гейм, повеждайки с 3-0 с пробив във втория гейм. След това българинът контролираше обстановката на корта и стигна до триумф в сета и мача, който продължи 1 час и 22 минути.

Във втори кръг той ще излезе против сърбина Душан Лайович, който в първи кръг отстрани канадеца Вашек Поспишил в три сета 2-6, 6-4, 6-4. Димитров и Лайович са се срещали единствено един път и то още веднъж в Китай на твърди кортове - през 2016 година, когато първата ни ракета печели мача със 7-6, 6-4.

В миналогодишното издание на шампионата в китайската столица Гришо стигна до полуфиналите, където загуби от Рафаел Надал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР