Григор Димитров си тръгва разочарован от Ролан Гарос, след като

...
Григор Димитров си тръгва разочарован от Ролан Гарос, след като
Коментари Харесай

Григор: Нещата се подобряват, трябва ми още време

Григор Димитров си потегля отчаян от " Ролан Гарос ", откакто загуби от Стан Вавринка и още веднъж не съумя да преодолее третия кръг в Париж. Българинът загуби след извънредно оспорван мач и след три тайбрек сета. Въпреки това той напуща френската столица с известна доза оптимизъм, защото изигра три срещи на доста високо равнище и играта му радикално друга от това, което показваше последните месеци.

" Доволен съм от играта си. С всеки минал ден нещата се усъвършенстват, само че ми би трябвало още време, още мачове. Отново съм на верния път. Надявам се да продължи това и идващите седмици ", показа Григор след отпадането си.

" Днес имах късмет, само че имах възприятието, че всичко бе против мен последните два дни.

Той изигра един от най-хубавите си мачове. Говорихме си с него в съблекалнята след мача. Ако продължи да играе в същия дух, може да стигне надалеч. Физически съм добре, душевен съм добре. Рамото се държа добре. Продължаваме напред ", добави Димитров.

" Не ми е прелестно сега, не мога да го укривам. Трябваше резултатът да е 3-0 сета за мен. Когато има двама положителни тенисисти, мачът се взема решение от 1-2 точки. Скъсах ракета по време на тайбрека. В най-тежките моменти, през вчерашния ден изключително, той игра на ръба на риска ", сподели още българинът.

Той добави, че в този момент гледа напред към сезона на трева: Сега ни чакат значими дни. Трябва да помислим за идващите седмици - в кои шампионати да играем, какъв брой време да отделим на подготовката, върху какво да се фокусираме. Идва сезона на трева, където се усещам по-комфортно. Чакат ме и още няколко прегледи за рамото. "

Григор не пожела да дефинира представянето си в Париж поврат в кариерата му след последните тежки месеци: " Ако се има поради, че изиграх три следващи мача на доста високо равнище, съм удовлетворен, само че има доста неща, които да подобря. Последните 10 месеца работих върху толкоз разнообразни неща, тъй че би трябвало всичко още веднъж да си пристигна на мястото. Всичко, което ми би трябвало, е време. Мисля, че се движа в вярната посока. Парчетата се подреждат в нашия спорт разликата от време на време е доста малко сред победа и загуба, сред това да си 10-ти или 40-ти. Най-хубавото е, че един шампионат може да промени всички. " /sportal.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР