Григор Димитров ще работи с Дани Валверду до края на

...
Григор Димитров ще работи с Дани Валверду до края на
Коментари Харесай

Димитров ще работи с Валверду до края на сезона

Григор Димитров ще работи с Дани Валверду до края на сезона, научи „ Тенискафе “.  Венецуелецът ще бъде дружно с някогашния №3 по време на шампионатите в Стокхолм, Виена и Париж.

Новината идва малко повече от месец, откакто Димитров взе решение да се раздели с треньора си в последните две години Данте Ботини. По време на Sofia Open Григор бе дружно с татко си като пред българските медии сподели, че няма да бърза с решение за нов експерт в екипа си.

Валверду обаче мъчно може да се назова нов човек за българина. Именно с него са свързани най-големите триумфи в кариерата на Димитров. Двамата прекараха дружно съвсем три години – сред юли 2016 и май 2019.  В началото на този интервал Григор бе под №40 в ранглистата преди да пристигна незабравимата 2017-а с четири АТР трофеи, измежду които Мастърс 1000 в Синсинати и Финалите на АТР, след които се изкачи до рекордната си трета позиция в ранглистата.

Валверду е прочут и със страхотните триумфи, които реализира дружно с Анди Мъри. За последно той бе треньор на Стан Вавринка.

36-годишният експерт е с Димитров в Стокхолм и ще бъде в ложата му още през днешния ден по време на дуела с Иржи Лехечка.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР