Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров отстрани Дел Потро в Пекин

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4 милиона $, откакто отстрани Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) със 7:6, 7:5. Поставеният под номер 3 в схемата Димитров и номер осем в света е финалист от предишния сезон.

Българинът направи поврат и в двата сета и по този начин записа втора поредна победа против Дел Потро, от който загуби първите пет мача посред им. Димитров за последно завоюва против аржентинския си противник в средата на август със 6:3, 7:5 по пътя си към купата в шампионата от сериите „ Мастърс “ в Синсинати.

Дел Потро е 24-ти в класацията на АТП сега, започва по-добре мача и след ранен пробив поведе с 3:1. Димитров съумя да изравни, след което отрази сетбол при 5:6 точки в тайбрека, а в следствие взе частта след двойна неточност на южноамериканеца. Във втория сет Дел Потро поведе с 5:2, само че със серия от пет следващи гейма Димитров стигна до поврат. С триумфа той си обезпечи 85 135 $.

На четвъртфиналите хасковлията ще срещне петия в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания), който отстрани Аляж Бедене с 6:0, 4:0 и отричане на натурализирания британец поради травма. 13-ият в света Баутиста Агут има шест трофеи в кариерата си, две от които през този сезон. Двамата са се срещали общо четири пъти, като имат разменени по две победа, като за последно играха през януари 2014 година в Откритото състезание на Австралия, където Димитров завоюва с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР