Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста

...
Григор Димитров се изкачи с една позиция в световната ранглиста
Коментари Харесай

Григор Димитров се изкачи с позиция в световната ранглиста


Григор Димитров се изкачи с една позиция в международната класация и от тази седмица още веднъж е №25. Следващите дни обаче ще са доста значими за най-хубавия ни тенисист във връзка с актива му в класацията.

Миналата година българинът доближи до полуфинал в Монте Карло, след победи над тенисисти като Каспър Рууд и Хуберт Хуркач, а това му обезпечи 360 точки, които би трябвало да пази в този момент.

Започналият месец ще е значим за някогашния №3 от позиция на това, че в него той би трябвало да пази една трета от сегашния си актив – с изключение на Монте Карло, 45 точки в Барселона и 90 в Мадрид, като и на двата шампионата загуби в трети кръг предишния сезон.

Григор ще стартира присъединяване си на Мастърс шампионата в Монте Карло с мач против Бен Шелтън на сингъл. При триумф над американеца, ще се изправи против Иржи Лехечка или Франсис Тиафо. Първата ни ракета е в най-долната четвъртина на схемата, където топ подложен е първенецът от последните две издания на шампионата Стефанос Циципас.

В топ 10 Новак Джокович продължава да бъде на върха

Димитър Кузманов и Адриян Андреев още веднъж са в топ 200 на международната класация. Мико отново е втора ракета на България, като той е под №191, а шест позциии зад него е Андреев (№197).

Хранително натравяне бе повода Кузманов да се отдръпна след единствено два изиграни гейма в мача си от втори кръг на АТР 250 шампионата в Маракеш против Роберто Карбайес Баена. Случилото се му попречи в опита да доближи до първия си четвъртфинал в АТР тура, откакто преди този момент реализира три победи на шампионата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР