Григор Димитров се изкачи с две места в публикуваната днес

...
Григор Димитров се изкачи с две места в публикуваната днес
Коментари Харесай

Прогрес за Григор Димитров до №24, Карлос Алкарас измести Джокович от върха

Григор Димитров се изкачи с две места в оповестената през днешния ден международна класация и към този момент е №24 в света.

Прогресът на българина се дължи на четвъртфинала в „ Куинс клъб “, където записа четири победи. 24-тата позицията в ранглистата му подсигурява, че при жребия за Уимбълдън, в третия кръг той може да срещне тенисист, подложен от номер 9 до номер 16, а не някой от първите осем в схемата.

Карлос Алкарас се завърна на върха на класацията, откакто завоюва купата в „ Куинс клъб “. Испанецът е с актив от 7675 точки и измести Новак Джокович, който има 7595. Трети продължава да е Даниил Медведев с 5890 точки.

Димитър Кузманов е 183-и, а Адриан Андреев е №207. Двамата стартират през днешния ден присъединяване в квалификациите за Откритото състезание на Англия. Кузманов среща на кортовете в Роухемптън против южнокорееца Хьон Чунг, който сега е без класация. Андреев ще играе против американеца Майкъл Мо, който е 119-и в ранглистата през днешния ден.

Ракета номер 1 на България при дамите Виктория Томова пропадна 19 места до №99 в света. Снощи софиянката отпадна на шампионата в Бад Хомбург и на следващия ден пътува за Лондон, където ще се готви в очакване на жребия за Уимбълдън.

Гергана Топалова отстъпи пет позиции и е към този момент 295. В топ 500 от българките са още Изабелла Шиникова (№407) и Денислава Глушкова (№490).

В челото няма промени. Лидер е Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Елена Рибакина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР